versió per imprimir

ERC recupera el Consell Comarcal de la Segarra

Noticia

<< Tornar   dijous 9 juliol 2015 Cervera    Autor: somsegarra Casoliva, alcalde de Guissona, surt escollit a la primera votació

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
ERC recupera el Consell Comarcal de la Segarra
Autor: J.A. Vilalta

Xavier Casoliva, nou president del Consell Comarcal de la Segarra, amb la resta de consellers
Autor: CC Segarra
L’alcalde de Guissona Xavier Casoliva, d’ERC, ha estat elegit president del Consell Comarcal de la Segarra amb 10 vots (7 d’ERC i els 3 vots de PSC, Inse i Mes) partits que s’integraran a l’equip de Govern. El candidat de CIU, Francesc Sabanés només ha obtingut els 8 vots de la seva formació i el conseller de la CUP , Jordi Llaurador, s’ha votat a si mateix. L’elecció, que és preveia més igualada, tot apuntava a que el PSC donaria el seu vot al candidat de CiU però no ha estat així i s’ha resolt en la primera votació.

Dimarts Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de les comarques de Lleida van tancar acords per garantir l'estabilitat i la governabilitat als consells comarcals del Segrià, la Segarra i la Noguera i a la Diputació de Lleida durant el mandat 2015-2019. En el cas dels tres consells, el PSC es comprometia a votar a favor del candidat proposat per CDC per presidir cada institució i en contrapartida els socialistes ocuparan una vicepresidència.

La Cup ha optat per votar-se a si mateixa en un gest que sembla donar a entendre que cap dels grups ha acceptat les condicions que demanaven.

Casoliva, que ja va ser president del Consell Comarcal en el periode 2007-11, ha manifestat que 'la Segarra és una comarca petita i que costa molt de fer-se visible a Catalunya, amb dèficits d’aigua i comunicacions, i que estudiaran fer front comú amb comarques veïnes per millorar els serveis'



Compartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet