versió per imprimir

Torà s'abastirà d'aigua de la Mancomunitat del Solsonès

Noticia

<< Tornar   divendres, 9 de Octubre de 2015 Torà    Autor: AjTora L’Ajuntament s’ha decidit per l’opció de la Mancomunitat perquè és la única que permet portar l’aigua a tots els pobles i masies del municipi per gravetat

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Estació d'abastament d'aigua a la vall de Cellers
Autor: Aj Torà

Torà s'abastirà d'aigua de la Mancomunitat del Solsonès
Autor: Aj Torà
El dia 2 d’octubre de 2015, el Ple de l’Ajuntament de Torà va aprovar per unanimitat encarregar la redacció del projecte bàsic i executiu de l’obra 'Abastament d’aigua en alta al municipi de Torà des de la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües del Solsonès'.

Tal i com posen de manifest diversos informes relatius a l’aigua de Torà, és necessari portar aigua de fora del municipi per tal de millorar la qualitat i la quantitat de la mateixa.

S’han estudiat les tres alternatives que hi havia per portar aigua externa:
1. Portada d’aigua de la xarxa d’aigua de la Segarra des del dipòsit de Guissona.
2. Portada d’aigua de la xarxa de la Llosa del Cavall des de Pinós o La Molsosa.
3. Portada d’aigua de la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües del Solsonès des del dipòsit del Mas de Sant Pere de Biosca.

Finalment, l’Ajuntament s’ha decidit per l’opció de la Mancomunitat perquè és la única que permet portar l’aigua a tots els pobles i masies del municipi per gravetat, sense necessitat de cap bombeig. Entre altres factors, també s’ha tingut en compte que des de l’any 1985 ja hi han diverses masies de la part nord del terme municipal de Torà que es subministren de la xarxa de la Mancomunitat.

El cost de redacció del projecte és de 12.468 euros (IVA inclòs) i s’ha adjudicat al Consorci per a la Gestió d’Aigües de Catalunya (CONGIAC)
Adjunts:  Nota-informativa-aigua-MAAS.pdf    Home page | Realització: cdnet