versió per imprimir

Bombers voluntaris es rebel.len i tanquen parcs

Noticia

<< Tornar   dissabte, 25 de Juliol de 1998 Torà    Autor: editor
Part dels bombers voluntaris han desencadenat una rebel·lió contra la Conselleria de Governació. Els integrants de 5 parcs de Lleida han tancat les instal·lacions en protesta per l'expulsió del cap d'aquest cos a Torà, que es va negar a traslladar-se a un incendi i a deixar desguarnida la seva zona. Aquest dijous, voluntaris de Matadepera també es van negar a acudir a extingir un incendi a Artés per no deixar desprotegit el Parc Naturl de Sant Llorenç de Munt. El malestar d'aquest col·lectiu ha portat a formar el grup L'Elefant Vermell.

La Conselleria de Governació va valorar ahir molt negativament aquesta postura i va recodar que la sanció es va aplicar per una negativa a traslladar fins a un incendi efectius contractats i pagats per la Generalitat. Governació va recordar que 15 parcs de Lleida no han secundat les protestes i va manifestar el convenciment que els bombers voluntaris actuaran responsablement davant de qualsevol situació de risc, de la mateixa manera que els bombers professionals no van deixar d'atendre cap servei durant les seves reivindicacions.

Ahir van quedar tancats els parcs de bombers voluntaris de Torà, Guissona, la Granadella, Agramunt i les Borges Blanques, al considerar que la sanció contra Magí­ Coscollola, el cap de bombers de Torà i representant del col·lectiu ha estat una represàlia. Un bomber iniciarà una vaga de fam a Montserrat.
Font: El Periódico

    Home page | Realització: cdnet