versió per imprimir

Alta Segarra: justificació

Destacada

<< Tornar   dijous, 2 de Desembre de 2004 Torà
Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Ajuntament dels Prats de Rei
Justificació
Els Prats de Rei encapçalà una sotsvegueria i deganat eclesiàstic. La Segarra Alta apareix esmentada per Josep Aparici el 1715. En totes les comarcalitzacions anteriors a 1936, el sector de Calaf es considera pertanyent a la Segarra. En l'enquesta als ajuntaments el 1931 la pràctica totalitat es definí­ com a pertanyents a la Segarra, de forma unànime. Calaf, centre de mercat majoritari d'aquesta comarca en l'enquesta de 1931, reclamà llavors la capitalitat de la Segarra. Correspon bàsicament amb l'í€rea Bàsica de la Salut, amb l'àmbit de l'oficina de Correus i amb la zona escolar secundària de Calaf.

Calaf forma mercat de treball i és la primera destinació de sis municipis (Torà l'és d'altres dos). Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, St. Martí­ Sesgueioles i St. Pere Sallavinera formen la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca. En la consulta municipal de 1987 diversos ajuntaments reclamaren la creació de la comarca de l'Alta Segarra.

í‰s una comarca que relligarà territoris actualment dividits per la divisió provincial. Presenta força cohesió interna i clara personalitat. També es crea amb una vocació de reequilibri territorial.

    Home page | Realització: cdnet