versió per imprimir

Torà: llocs per visitar

Destacada

<< Tornar   dissabte, 1 de Juliol de 2000 Torà A part de passejar-vos pels carrers de la població, us recomanen aquests indrets:

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
convent de sant Antoni de Pàdua barroc (XVII)
Autor: Ramon Sunyer

Convent St Antoni
Autor: Ramon Sunyer

Capella de Sant Pere de Murinyols
Autor: Ramon Sunyer

Pontet del Diable o de la Sentiu. Aquest aqüeducte S’utilitzà fins el 1920
Autor: Ramon Sunyer

aqüeducte dels frares, canalitzava l'aigua al convent
Autor: Ramon Sunyer

Pont de les merites
Autor: Ramon Sunyer

Museu del pa de Torà
Autor: apact

Covent de sant Antoni
Autor: Ramon Sunyer i Balcells

Pont del Diable de Torà
Autor: Ramon Sunyer i Balcells

Museu del pa


Situat al carrer del Forn. S'hi exposen productes elaborats com ara coques, mones, pa de tots tipus, etc. També s'hi exhibeixen peces i estris propis de la tradició de fer el pa com pasteres, mesuradors, pales, balances o lliuradors.

El museu es troba situat als baixos d'una casa del carrer del forn, i està compartimentat per tres trams amb volta. El forn es troba en el central i davant la porta d'accés.

Visites: cal trucar al telèfon 973 473 253 (Rosa Maria)

Convent de S. Antoni de Pàdua


A la fi del segle XVII els franciscans, amb l'acord del consell de la vila, del bisbe de Solsona i de la duquessa de Cardona, decidiren de fundar un convent a la partida de les Pedrisses, extramurs, i prop de la creu de l'Home Mort. Construït entre el 1697 i el 1747. í‰s d'estil renaixentista amb influències del romànic bizantí­. Actualment es conserven dues de les tres ales del convent.

L'església és d'una sola nau i es va consagrar el 1760, sense culte des del 1835. Es rehabilità fa pocs anys i es destina a usos culturals, mentre que el convent resta en mans privades.

Aqüeducte dels Frares


Conduïa l'aigua de la Font dels Pastors ( actualment de can Porta) fins el Convent. Construït amb arcs cecs de mig punt, en resta un petit tram d'uns 120 metres.

Situat darrera la casa Farguell, en l'indret conegut com camí­ dels Tí­sics. Es troba senyalitzat.

Pontet del Diable (o de la Sentiu)


Aquest aqüeducte és l'única construcció visible de l'antic rec dels Moriquers. La sèquia, anomenada també d'Ivorra, es començà a construir l'any 1366 i regava les partides dels Moriquers i Escanemasos i demés terres del pla de Torà. S'utilitzà fins el 1920.

Per arribar-hi, sortiu de la Vila pel Sud i agafeu el camí­ de terra, està indicat amb senyals.

Capella de sant Pere dels Murinyols


Situada a la partida dels Empalous, d'escàs interès però tindreu una vista immillorable sobre la població i les serres del darrera. Pel camí­ podreu observar diverses cabanes de volta.

Per arribar-hi, sortiu de la Vila pel Sud i agafeu el camí­ Palouet, a uns 2,8 km agafar un camí­ a ma dreta, està senyalitzat.

    Home page | Realització: cdnet