versió per imprimir

Serveis Penitenciaris confirma a l'alcalde de Pujalt que el centre es farà a Estaràs

Noticia

<< Tornar   divendres, 6 de Maig de 2005 Torà    Autor: M. Bartrolí­ S'ho veia a venir. L'alcalde de Pujalt, Antoni de Solà, va asegurar ahir que des de Serveis Penitenciaris li havien confirmat que construiran una presó al poble segarrenc d'Estaràs. El problema és que a uns 300 metres comenta el terme de Pujalt: Tant de Solà com l'alcaldessa de Calaf, M.Antònia Trullàs, s'hi oposen.

Els temors de l'alcalde de Pujalt, Antoni Solà, es van veure confirmats ahir, dijous, quan des dels Serveis Penitenciaris del Departament de Justí­cia li van confirmar que finalment la presó es farà al poble d'Estaràs. Tot i que aquest municipi pertany a la comarca de la Segarra, es troba només a cinc quilòmetres de Pujalt. I és aquí­ on comencen els problemes.

De Solà no vol el centre penintenciari al costat de casa i considera que els més perjudicats seran ells. També ahir, l'alcaldessa de Calaf, M. Antònia Trullàs, es va posar al seu costat per rebutjar aquest centre, dient que €œen un radi d'uns 25 quilòmetres Calaf tindrà dues presons, la de la Segarra i la de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages€. L'alcalde d'Estaràs també s'hi oposa de ple.

Des que la setmana passada es va saber que Justí­cia estudiava ubicar una presó a la Segarra, en una zona fronterera amb l'Anoia, l'alcalde de Pujalt va posar el crit al cel. L'afer es va aguditzar aquest dimecres, quan l'alcalde de Cervera, Salvador Bordes, va afirmar en declaracions a Segre Ràdio, que la proposta d'instal·lar un centre penitenciari a la comarca de la Segarra €œno és una proposta que s'hagi de descartar sense haver-la estudiat abans€, si bé va reconèixer que en cas que se li hagués proposat el projecte al seu municipi no l'hauria acceptat. Segons el batlle, Serveis Penitenciaris considerava que la instal·lació de la presó al triangle que conformen els nuclis de Portell i Ferran, a la Segarra, i Conill, a Pujalt, era una zona idònia. La reacció de l'alcalde de Pujalt no es va fer esperar. Va afirmar que se sentia €œtraït i venut€ pels responsables polí­tics de la Segarra. Per aquest motiu va amenaçar d'estripar el carnet de CIU si no es posicionaven €œclarament i contundentment€ contra la instal·lació d'aquesta presó que estaria a tocar de Pujalt. També exigia als responsables polí­tics de la Segarra, majoritàriament de CIU, que fossin €œresponsables i rigorosos€ i rebutgessin de forma €œcontundent€ la instal·lació. L'Ajuntament de Pujalt ja va aprovar ahir, dijous, una moció en contra de la presó. L'alcalde assegura que Pujalt €œés la ví­ctima més clara perquè en rebrí­em tot l'impacte negatiu i, a sobre, quedarí­em fora de qualsevol benefici€.
Font: Diari d�Igualada

    Home page | Realització: cdnet