versió per imprimir

Vallès assegura que les presons que preveu la Generalitat s'aprovaran després d'un any de contactes i diàlegs

Noticia

<< Tornar   dijous 26 maig 2005 Torà    Autor: Redacció
El conseller de Justí­cia, Josep Maria Vallès, ha assegurat avui que "en el bloc de centres penitenciaris que es presentà pròximament al Govern hi haurà centres repartits per tot el territori" i les ubicacions dels quals "s'hauran definit després d'un any de contactes i diàlegs amb governs locals i entitats representatives".

Vallès ha constatat la "necessitat urgent de garantir que la Generalitat pot exercir la seva competència" i que "una presó feta amb les condicions adequades" beneficia el territori€.

Ha afegit que ha d'afrontar-se "immediatament" el creixement "imparable" del nombre d'interns (hi ha hagut 900 interns nous en setze mesos: gairebé dos diaris de mitjana), cosa que provoca una situació d'"emergència permanent durant un perí­ode llarg de temps".

Així­ ho ha dit en resposta a dues preguntes parlamentàries de CiU i PP sobre centres penitenciaris, tema que també ha abordat en resposta a una pregunta del seu propi grup, PSC-CpC, que ha donat suport a la seva polí­tica en aquest àmbit.

LA GENERALITAT NO IMPOSA ESTARÀS.

Però el 'popular' Daniel Sirera li ha fet notar la "desautorització" del conseller primer, Josep Bargalló, qui va dir que no hi haurà presó a Estaràs (Lleida) si no l'accepta el territori. Sirera ho ha considerat contradictori amb el que defensa Vallès, al qual ha acusat de voler imposar la ubicació. El titular de Justí­cia ha assegurat no sentir-se "desautorizat" pel conseller primer.

El diputat del PP ha demanat a Vallès que "rectifiqui o dialogui" o que "deixi pas a un altre conseller", i li ha recordat les crí­tiques que ha rebut per la seva gestió, inclosos "els seus socis de govern, en privat en el Parlament i en públic en el territori, per la seva gestió i tarannà".

També la convergent Anna Miranda ha retret a Vallès la seva actitud sobre Estaràs, al qual el conseller ha replicat que "una decisió d'un govern democràtic ajustada a dret no és mai una imposició, i encara menys, com s'ha dit, una imposició dictatorial", sinó que "un govern democràtic escolta posicions, examina alternatives i finalment decideix segons les seves responsabilitats", en el cas del qual "no imposa res".

Vallès ha dit que el Govern comença a executar el Pla Director d'inversions per crear les places penitenciàries a l'horitzó del 2010, i ha afegit que això el distingeix de l'anterior executiu, de CiU. Ha retret als convergents que no donin suport en aquestes polí­tiques perquè "saben les greus faltes i la dificultat de solucionar-les", i ha afegit que "si fos fàcil potser en 20 anys ho haurien resolt".
Font: Europa Press   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet