versió per imprimir

Agents Rurals denuncien dos caçadors per repoblar conills sense autorització dins una àrea privada de caça a Torà

Noticia

<< Tornar   dijous, 19 de Juliol de 2018 Torà    Autor: editor Els caçadors denunciats no tenien autorització i no van poder acreditar la procedència dels exemplars de conill ni disposaven de cap guia de transport per tal de comprovar el seu correcte estat sanitari

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Agents Rurals denuncien dos caçadors per repoblar conills sense autorització a Torà
Autor: Agents Rurals
El Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) dels Agents Rurals ha denunciat dos caçadors per repoblar conills sense autorització dins una àrea privada de caça al terme municipal de Torà.

Els caçadors denunciats pel cos d'Agents Rurals (CAR) no tenien autorització i no van poder acreditar la procedència dels exemplars de conill ni disposaven de cap guia de transport per tal de comprovar el seu correcte estat sanitari. Els denunciats havien alliberat els animals dins unes instal·lacions a mode de sistema d’aclimatació temporal per facilitar la seva adaptació en el terreny.

Aquesta mateixa àrea ja havia estat denunciada amb anterioritat per irregularitats en la seva gestió cinegètica per ús d’arts prohibits de caça. Els Agents Rurals incrementen les actuacions en àrees de caça, molt especialment en les que s’ha detectat amb anterioritat indicis o evidències d’una gestió incorrecta de l’acotat.

Cal recordar que a les comarques de Lleida els danys provocats pels conills en conreus ha fet que en alguns municipis del Segrià s'hagi declarat l'Emergència Cinegètica per fer-hi front.


D’altra banda, aquest tipus d'actuacions només es poden realitzar amb animals procedents d’explotacions cinegètiques amb un programa de profilaxi i lluita aprovat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació atesa la normativa de regulació de les explotacions ramaderes que allotgin espècies cinegètiques. Cal recordar que resta expressament prohibit repoblar amb híbrids de conill de bosc.

La repoblació d’espècies sense autorització i l’alteració dels plans de gestió cinegètica aprovats per l’administració com a eina de gestió en les àrees privades de caça pot fer que es produeixin desequilibris en les poblacions existents a la zona o al seu ecosistema i això pot provocar danys als conreus agrícoles. A més, el fet de que no se segueixi un control sanitari pot originar una greu afectació a les poblacions salvatges per contagi de malalties.
Font: Agents Rurals   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet