versió per imprimir

Robatori de senyalització turística a Torà

Noticia

<< Tornar   divendres 20 setembre 2019 Torà    Autor: editor Afecten al sender GR170, hi ha senyals que s’han reposat fins a quatre vegades

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Senyalització robada a Sant Serni
Autor: APACT

Senyalització robada a Marquilles
Autor: APACT

Senyalització robada a Les Viles
Autor: APACT
L’Associació de Patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT) i l’entitat ecologista Brot Verd han denunciat als Mossos d’Esquadra els reiterats robatoris de senyalització al sender GR170. Una senyalització que es va pagar amb aportacions de les dues entitats.

Segons l’APACT, els robatoris van començar el 2016 i afecten principalment a la zona nord de Torà, Sant Serni i rodalies . Des d’aleshores fins al mes d’agost passat han patit nou robatoris, en els quals se sumen disset senyals de fusta, quatre pals de suport i un plafó informatiu de ferro galvanitzat. El cost de reposició dels senyals es calcula en un mínim de 500 euros. Hi ha senyals que s’han reposat fins a quatre vegades.

L’APACT és l’entitat promotora del sender, mentre que Brot Verd és l’entitat que n’assumeix la senyalització, manteniment i promoció. La senyalització s’ha pagat amb aportacions de les dues entitats, sense haver rebut cap tipus de subvenció, ni ajut de les administracions.

El Sender GR170 té un recorregut de 65 km i transcorre per cinc municipis de la vall del Llobregós, Torà, Ivorra, Massoteres, Biosca i Pinós i està homologat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

    Home page | Realització: cdnet