versió per imprimir

Projectes per renovar la xarxa d’abastament d’aigua de la zona de l'Aguda, Vallferosa i Fontanet

Noticia

<< Tornar   dimarts, 10 de Desembre de 2019 Torà    Autor: AjTora El cost total dels projectes s’estima en prop de 700.000 euros

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Projecte per renovar la xarxa d’abastament d’aigua en baixa de la zona de Vallferosa i Fontanet
Autor: AjTora

Mas Marquilles
Autor: Ramon Sunyer

Mas Guillons
Autor: Ramon Sunyer

Projectes per renovar la xarxa d’abastament d’aigua de la zona de l'Aguda, Vallferosa i Fontanet
Autor: AjTora
L’ajuntament de Torà planeja la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua en alta des del dipósit de Guillons fins el de l'Aguda i el ramal de Guillons fins el dipósit de Fustegueres i dels ramals en baixa de la zona de Vallferosa i Fontanet juntament amb les derivacions fins a les masies de Montraveta i Marquilles per una banda i, per l’altra cap a les de Solà, Ramells i Cristòfol.

Des del dipòsit de l’Aguda s’abasteix a totes les masies de la zona de Vallferosa, Fontanet i l’Aguda. Aquesta xarxa presenta actualment problemes d’avaries molt sovint en alguns punts, de l’ordre de 2 a 3 avaries el mes, i també de baixa circulació de caudals.

El projecte de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua en alta preveu la renovació de 6.067 m de la canonada des del dipòsit de Guillons fins el dipòsit de l’Aguda i la canalització de 1.860 m d’una nova canonada per connectar els dipòsits de Guillons i de Fustegueres. El cost total del projecte s’estima en 416.538,08 euros i l’Ajuntament preveu acollir-se al programa de l’Agència Catalana de l’Aigua de subvencions d’abastament en alta. Està previst que amb aquesta obra l'aigua de la Mancomunitat d'Abastament d'Aigua del Solsonès arribi fins el mateix poble de Torà.

El projecte de renovació dels ramals en baixa, presentat per Cassa, contempla la substitució de més de 3 km. de les canonades actuals i la instal·lació de 1.192 m. de noves canonades, corresponents a un nou tram des del dipòsit de Fustegueres al de Santa Maria de Vallferosa i d’aquest la distribució als masos de Montraveta i Marquilles. El cost total del projecte s’estima en 266.271 euros i l’Ajuntament preveu acollir-se als ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis (Puosc) per dur-ho a terme.

Els projectes es van presentar en el darrers plens del consistori, celebrats el novembre i desembre, i van ser aprovats per unanimitat

    Home page | Realització: cdnet