versió per imprimir

Els tres joves de Torà condemnats a dos anys de presó

Noticia

<< Tornar   dimecres, 27 de Juny de 2007 Torà    Autor: ACN Com que la pena no és superior a dos anys i cap d'ells té antecedents, no hauran d'ingressar a presó

Jordi Vilaseca, Jordi Torné i Antoni Codina, detinguts l'1 i el 4 d'abril del 2003 a Torà, a la Segarra, acusats d'haver comès diversos atacs amb artefactes incendiaris, no hauran d'ingressar a la presó després que en el judici que s'ha celebrat aquest dimecres a l'Audiència Nacional, la defensa i fiscalia han arribat a un acord de conformitat pel qual se'ls condemna a dos anys de presó.

La fiscalia ha rebaixat les penes després d'aplicar un atenuant de penediment espontani. A petició de les parts, el jutge els condemnarà a un any i sis mesos per tinença d'artefactes incendiaris, i sis mesos més per un delicte de danys continuats. Com que la pena no és superior a dos anys i cap d'ells té antecedents, no hauran d'ingressar a presó. El judici a l'Audiència Nacional ha durat escassament quinze minuts i ha servit per escenificar l'acord que les parts havien assolit prèviament. Davant la sala, tots tres han manifestat la seva conformitat amb els termes de l'escrit del fiscal Pedro Rubira, que durant el procés ha retirat les acusacions de pertinença a organització terrorista i ha rebaixat les peticions de condemna. Els tres joves també han expressat que estan penedits dels fets i que no pertanyen a cap grup organitzat.

L'acord ha fet possible que Pedro Rubira hagi rebaixat de tres anys a un any i sis mesos la seva petició de condemna per tinença d'artefactes incendiaris, i de dos anys a sis mesos el de "danys continuats". En acabar el judici l'advocat de Jordi Vilaseca, Jaume Asens, ha manifestat la seva satisfacció pel desenllaç d'un procés que ha durant quatre anys i que ha tingut ramificacions als jutjats de Lleida i del Tribunal Constitucional per les denúncies de tortures que Vilaseca va fer després de la seva detenció. Per la seva banda, Vilaseca ha assenyalat que 'lamenta' que la querella per tortures no hagi arribat mai a judici, mentre que el seu advocat, Jaume Asens, ha recordat que la decisió d'arxivar la causa del Tribunal Constitucional està recorreguda i que "espera que de la mateixa manera que avui s'ha fet un judici contra Vilaseca, algun dia es pugui fer un judici contra els responsables d'aquells fets".

Finalment, la interlocutòria de la condemna recollirà que els tres joves són responsables d'un atac amb artefactes incendiaris a la casa del cap de llista del PP a Torà l'1 de gener del 2001; l'incendi d'un repetidor de telefonia mòbil a Montmaneu el 6 d'octubre del 2001; i dos incendis a sucursals de la Caixa que van tenir lloc l'octubre del 2002 i el desembre del 2002 a Sant Llorenç de Morunys i a Sant Martí­ de Tous. Per aquest motiu, i d'acord al criteri del fiscal, l'Audiència Nacional els condemna a un any i sis mesos de presó pel delicte de tinença d'aparells inflamables, i sis mesos de presó i una multa de 1.224 euros a pagar en tres mesos per un delicte de 'danys continuats. Tal com ha apuntat el seu advocat, cap d'ells haurà d'ingressar en un centre penitenciari perquè no tenen antecedents i la pena no supera els dos anys.

En el judici d'avui els joves de Torà han tingut el suport de familiars i amics, que s'han desplaçat a l'Audiència Nacional i han pogut seguir la vista oral des de l'interior de la sala.

Font: Diari Segre on-line   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet