versió per imprimir

La Segarra reuneix el seu art religiós medieval dispers per museus d'Europa

Noticia

<< Tornar   dijous 20 setembre 2007 Torà    Autor: ACN Organitzada pel Museu Comarcal de Cervera per a celebrar el 50è aniversari.

Per a celebrar el 50è aniversari, el Museu Comarcal de Cervera inaugura aquesta tarda una exposició d'art religiós medieval de la Segarra amb peces que s'han traslladat expressament des de diversos museus d'Europa. Són pintures i escultures que antigament engalanaven les esglésies de la comarca i que, per diverses causes, van anar a parar a mans privades i finalment a museus. L'exposició és el projecte més ambiciós del Museu en aquest any d'aniversari. El Museu el va fundar l'historiador i arxivista cerverí­ Agustí­ Duran i Sanpere.

Segons la directora del Museu, Carme Bergés, s'ha aconseguit situar i documentar fins a 43 peces d'art religiós d'esglésies de la comarca entre els segles XII i XVI, que es troben disperses per museus com el Walters Art Museum de Baltimore (EUA), on hi ha un relleu funerari de Berenguer Ferrer de Torà del segle XIV; La Professió de Sant Vicent Ferrer, que pertany al retaule del Convent de Sant Domènec de Cervera, i que ha viatjat des del Musée donis Arts Décoratifs de Parí­s fins a la Segarra. A més d'altres peces del Museu Nacional d'Art de Catalunya, Museu Frederic Marès, Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, Museu de Lleida: diocesà i comarcal, Museu Episcopal de Vic, Museu Diocesà d'Urgell i Museu Comarcal de'l Urgell. Fins a la Segarra s'ha traslladat 18 d'aquestes 43 peces que es podran visitar a partir d'aquesta tarda i fins al 25 de novembre. Es tracta d'una de les majors apostes que ha vist el Museu tant per la dificultar de localitzar i documentar les peces, com pel cost dels trasllats i el muntatge del projecte. El pressupost supera els 50.000 euros.
Font: Lleida.com   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet