versió per imprimir

Un veí­ de Tarroja patenta un sistema que estalvia un 25% de carburant en els motors

Noticia

<< Tornar   dilluns 22 setembre 2008 Torà    Autor: EFE Vicent Trilla, un veí­ de la població de Tarroja de Segarra de 83 anys, ha patentat una modificació per al motor de cotxe que permet reduir fins un 25% del carburant que necessita per circular

La modificació del motor consisteix a aconseguir que la pressió dels gasos estigui equilibrada de manera que el pistó funcioni sense tocar el cilindre. Segons Trilla a banda de la reducció del 25 % de carburant el vehí­icle treballa a 70 graus en comptes de 90, i necessita menys oli, així­ en comptes de canviar-lo cada 7.000 kilòmetres es pot substituir cada 21.000.

Trilla assenyala que la modificació que ha realitzat en el seu cotxe, un utilitari de segona mà, amb més de 100.000 kilòmetres quan el va comprar, li permet arrancar en quinta marxa i posar-se a 160 kilòmetres per hora en tercera.

Assegura també que el canvi que ha inventat es pot aplicar a tots els aparells i vehicles que funcionin amb un motor d'explosió com els motoserres i vaixells.
Font: La Vanguadia   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet