versió per imprimir

Comencen les obres de rehabilitació interior de la Torre de Vallferosa i adequació de l'entorn

Noticia

<< Tornar   dijous 3 setembre 2020 Vallferosa (Torà)    Autor: AjTora L'import total és de 141.772,00 euros i es preveu que finalitzin el gener del 2021

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Comencen les obres de rehabilitació interior de la Torre de Vallferosa i adequació de l'entorn
Autor: AjTora

Subvencionades pel programa 1,5% cultural del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Autor: AjTora
Amb la signatura de l'acta de replanteig i inici d'obres s'ha donat el tret de sortida per a la realització del projecte de 'Rehabilitació interior de la Torre de Vallferosa i adequació de l'entorn'.

Les obres es van adjudicar a l'empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques SL per un import total de 141.772,00 euros. Aquesta empresa ja va fer les obres de rehabilitació de la coberta de la torre l'any 2016.

Per al finançament de les obres, l'Ajuntament de Torà compta amb una subvenció de 95.797,48 euros del programa 1,5% cultural del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (abans Ministerio de Fomento) i una altra subvenció de 44.773,00 euros del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Per part de l'Ajuntament de Torà els tècnics directors de les obres són els arquitectes Josep Esteve i Lurdes Verdes, el director d'execució i coordinador de seguretat i salut és l'arquitecte técnic Andreu Simon i l'arqueòleg de referència en Joan Menchon.

El termini per acabar les obres és de 5 mesos i acaba a finals de gener de 2021.

Per el seguiment de les mateixes, es va crear un grup de treball integrat per tres membres de l'Associació d'Amics de la Torre de Vallferosa (AATV), tres de l'Associació del patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT) i tres membres del Consistori Municipal ( un regidor o regidora de cada grup polític).


Compartit per tora.cat

    Home page | Realització: cdnet