versió per imprimir

Set municipis anoiencs reivindiquen l'Alta Segarra

Noticia

<< Tornar   dimarts, 19 de Gener de 2010 Torà La creació d'una comarca pròpia i l'adscripció a l`àrea central són les dues demandes que han fet públiques els municipis que formen la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca. Calaf, Calonge de Segarra, els Prats de Rei, Castellfollit de Riubregós, Sant Pere Sallavinera , Sant Martí­ Sesgueioles i Pujalt han signat un manifest en el qual reivindiquen la comarca de l'Alta Segarra i es desmarquen de la possible creació de la vegueria Anoia-Penedès.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Sant Martí­ de Sesgueioles
Els alcaldes han cregut oportú fer pública la seva voluntat, després que es reobrí­s el debat sobre la reorganització territorial arran de la creació de l'àmbit funcional Anoia-Penedès. Així­ doncs, des de la Mancomunitat s'ha decidit demanar a la Generalitat que es tingui en compte el caràcter diferencial dels municipis que la integren, i que es faci efectiu el reconeixement de la seva realitat amb €˜la creació de la comarca de l'Alta Segarra', que doni resposta €˜al sentiment de la població, la necessària consecució dels serveis i recursos adients per a un àmbit funcional concret i, sobretot, la necessitat de tenir una administració més eficaç'.

Sobre l'àmbit Anoia-Penedès, els alcaldes de la Mancomunitat manifesten el seu €˜absolut respecte per a tots aquells municipis que, lliurement, s'hagin adherit a la proposta de la possible creació d'aquesta vuitena vegueria'. No obstant això, volen deixar clara la seva €˜oposició a pertànyer a aquest àmbit', ja que al seu entendre això agreujaria encara més una €˜situació que ja està esdevenint insostenible' des que es va obrir el debat sobre la reorganització territorial.

La voluntat dels municipis és doncs la de €˜pertànyer a la vegueria de la Catalunya Central', per motius socioeconòmics, de proximitat i, sobretot, per optimitzar els recursos de l'administració, fent-la més eficient i propera al ciutadà'. Per això insten el Govern de la Generalitat a tirar endavant el projecte de les vegueries, però tenint en compte les seves reivindicacions.
Adjunts:  c_declaracio-mivs-d-t12.pdf


Font: anoiadiari   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet