versió per imprimir

La CE destina 69,6 milions a fomentar les rotacions de cultiu de secà a Espanya

Noticia

<< Tornar   dissabte, 6 de Febrer de 2010 Torà La Comissió Europea ha comunicat a Espanya l'aprovació d'una ajuda especí­fica a Espanya, de 69,6 milions d'euros, per desenvolupar el Programa de foment de les rotacions de cultiu en terres de secà, segons ha informat avui el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí­.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
camps de cereals de secà
En un comunicat, el departament que dirigeix Elena Espinosa ha indicat que aquesta aportació, finançada en la seva totalitat amb fons comunitaris, està destinada a aquells pagesos que realitzin una gestió sostenible del terra mitjançant la introducció d'espècies de cultiu alternatives al cereal.

Els acords de la 'Revisió Mèdica' de la Polí­tica Agrí­cola Comuna han concedit als estats membre de la Unió Europea cert marge de subsidiarietat per desenvolupar i aplicar ajudes especí­fiques a l'àmbit dels seus territoris, ha explicat el Ministeri.

Així­, el Departament ha comunicat a la Comissió Europea, el passat 27 de juliol del 2009, la proposta espanyola d'ajudes especí­fiques a l'agricultura i la ramaderia.

Dins d'aquest paquet, el Govern ha inclòs el Programa Nacional per al Foment de Rotacions de Cultiu en Terres de Secà, única de les mesures proposades enquadrada en el marc d'aquestes ajudes especí­fiques a través d'activitats que reporten més beneficis agroambientals, ja que la resta de mesures estan directament vinculades amb tipus especí­fics de producció.

Aquesta subvenció, que prové de les ajudes no sol·licitades pels pagesos i ramaders a l'exercici pressupostari del 2008, pot sol·licitar-se des de l'1 de febrer a la sol·licitud única per al 2010.
Font: europa press   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet