versió per imprimir

Al Tall

Noticia

<< Tornar   divendres 12 febrer 2010 Torà    Autor: editor Grup de folk valencià format el 1975 per Vicent Torrent, Manuel Miralles i Miquel Gil. Ha editat 16 discs de llarga durada i alguns singles. Compta amb més de mil actuacions en directe, entre les quals figuren diversos escenaris de França, Portugal, Itàlia, Alemanya, Mèxic.

AL TALL crea i interpreta en la tendència folk de riproposta, terme italià que suposa la recuperació no ja d'antigues melodies i romanços sinó la creació moderna partint dels sons bàsics i les formes tradicionals de musicar. Així­, des de la tradició musical del Paí­s Valencià, les Illes Balears i Catalunya, AL TALL ha anat endinsant-se en el marc més ample del conjunt de la música mediterrània amb una fusió d'estils que configura la seua labor musical com una alternativa important en ordre a situar la música actual del Mediterrani (al marge d'altres ritmes importats) als àmbits internacionals de l'Occident Europeu.

En els concerts AL TALL, amb la lluïsor de les seues melodies, amb la correcció de l'execució musical (més de quinze instruments diversos de corda, vent, percussió), i amb el seu domini de l'escena, produeix una immediata connexió amb el públic, bé des de l'opció d'un repertori absolutament festiu que provoca la participació lúdica dels assistents, com des de l'opció d'un repertori tranquil que ofereix l'oportunitat d'escoltar temes més delicats i complexos.

AL TALL forma part €“junt a Milladoiro (Galí­cia), Oskorri (Euskadi) o Nuevo Mester de Juglarí­a (Castella)- del nucli que va consagrar la música folk de las diferents tradicions ibèriques com un génere modern a partir del qual s'han desenrotllat posteriorment els centenars de grups i les diverses tendències de l'ona folk.

La formació actual: Vicent Torrent, Manuel Miralles, Jordi Reig, Enric Banyuls, Xavier Ahuir, Robert Moreno, Maribel Crespo.   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet