versió per imprimir

L'actor Pep Cruz participa en una exposició fotografica sobre el Sant Dubte d'Ivorra

Noticia

<< Tornar   dilluns 1 març 2010 Torà    Autor: editor La mostra constarà de grans fotografies dels personatges que intervenen en la història d'Ivorra: Mn. Bernat, rector d'Ivorra que en el 1010 és protagonista immediat del prodigi; unes dones que recullen la sang; Sant Ermengol, bisbe d'Urgell que rep les proves del miracle; un ajudant del bisbe que mostra un document pontifici; el Papa Sergi IV, que signa la Butlla certificant l'autenticitat del Sant Dubte, i el rei Alfons V el Magnànim que intervé en la construcció del reliquiari del segle XV.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
L'actor Pep Cruz, caracteritzat de capellà

Mossèn Fermí­ caracteritzat de Sant Pare Sergi IV
Dintre de les accions programades amb motiu del Mil·lenari del Sant Dubte d'Ivorra (1010-2010), hi ha el projecte de fer una exposició permanent al Santuari de Santa Maria.

Les fotografies tenen un format de 2 metres per 1,30 i decoraran els sis altars laterals del Santuari del Sant Dubte d'Ivorra a mode de retaule modern. Els personatges són representats per persones d'Ivorra caracteritzats de l'època i tenen el dramatisme propi del moment que representen. Són obra del fotògraf i artista Sebastià Caus de Cervera, i formen part del projecte €œIlluminatis€, que neix com un homenatge a la tradició i tracta de representar diferents aspectes de la història, sota un punt de vista pictòric i cinematogràfic, jugant sempre amb la llum i les textures.

Entre les persones d'Ivorra que s'han prestat a representar algun dels personatges està l€˜actor Pep Cruz, casat a Ivorra, i el rector, Mn. Fermí­ Manteca. Tant la parròquia d'Ivorra com el Bisbat de Solsona estan interessats també en facilitar una exposició itinerant per donar a conèixer la celebració d'un fet, del qual es conserva nombrosa documentació medieval i que se situa just en les primeres fronteres de la naixent Catalunya del segle XI.
Font: Flama   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet