versió per imprimir

Torà vota a favor de deixar la Segarra i passar al Solsonès

Noticia

<< Tornar   divendres 5 març 2010 Torà    Autor: editor Els veïns i els membres del consistori de Torà van aprovar ahir per unanimitat la proposta de demanar la seva incorporació a la comarca del Solsonès. Cap dels assistents a la convocatòria va advocar per continuar pertanyent a la Segarra.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Detall de la reunió
Autor: xavier santesmasses

Detall de la votació
Autor: acn
N'hi va haver prou amb menys d'una hora de reunió perquè els veïns i els regidors es posessin d'acord que el millor per a la població era passar al Solsonès per poder ser a la vegueria de la Catalunya Central.

L'alcalde de Torà, Domènec Oliva, va admetre que es tractava d'una enquesta precipitada, però que era l'única forma que hi havia per resoldre la qüestió. L'alcalde va explicar que la segregació es basa en dos arguments. D'una banda, poder obtenir els beneficis dels municipis de muntanya perquè ni la Segarra ni la Diputació de Lleida no poden suportar econòmicament aquest cost en un municipi amb més de 60 quilòmetres de camins i carreteres, segons Oliva; i, de l'altra, que consideren el seu territori natural Solsona i Manresa, que és on tenen majoritàriament les relacions comercials i laborals.

El consistori de Torà emetrà avui divendres una petició al consell comarcal del Solsonès en què demanarà la seva adscripció territorial. Posteriorment, s'enviarà la petició a la Comissió de Delimitació Territorial de Catalunya. El tercer pas serà convocar un referèndum i finalment esperar l'aprovació del Govern.
Font: segre.com   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet