versió per imprimir

El president de la Diputació de Lleida dubta de la viabilitat del canvi de comarca que proposa Torà

Noticia

<< Tornar   divendres, 12 de Març de 2010 Torà    Autor: editor Jaume Gilabert (ERC), president de l'ens provincial, dubta de la viabilitat del canvi de comarca que proposa Torà

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
ajuntament de Torà
Autor: Ramon Sunyer
El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert (ERC), ha assegurat aquest dijous que dubta de la viabilitat que pugui tenir el canvi de comarca que ha proposat el municipi de Torà, de la Segarra cap al Solsonès. Gilabert, que ha reiterat que està en contra d'aquest canvi tot i que respecta i acata que bona part dels veïns del poble votessin a mà alçada la setmana passada la voluntat de canviar de comarca, considera que 'potser no s'ha reflexionat profundament' en les conseqüències que pot comportar aquest canvi. Així­ mateix, ha dit que els arguments que dóna Torà per justificar el canvi 'no són prou madurs'.

Entre d'altres, es va argumentar que quan el paí­s estigui distribuït territorialment en vegueries, a Torà es veuen més a prop de Manresa, és a dir la Catalunya Central, i dels serveis que allí­ poden trobar, que de Lleida i la vegueria de Ponent.

Un altre dels altres arguments de pes amb què Torà justifica el canvi de comarca parteix de la base que si passen a formar part del Solsonès seran catalogats com a municipi de muntanya i així­ podran optar a més ajuts econòmics. Però ha estat en aquest punt en què el president de la Diputació de Lleida, ha discrepat de l'alcalde de Torà i ha considerat que això no té per que ser així­.

Segons Gilabert, no tots els municipis del Solsonès són considerats com a poblacions de muntanya, sinó que només ho són considerades les que limiten amb el Berguedà o l'Alt Urgell. Així­ mateix, Gilabert ha assegurat que a la Segarra també hi ha algun municipi que està considerat com a de muntanya, com per exemple Sant Guim de Freixenet.

Gilabert ha fet aquestes declaracions en el decurs d'una visita institucional a la Segarra, moments abans de visitar el municipi de Biosca, una població que també va manifestar la voluntat de passar-se al Solsonès, després que Torà ho anunciés.
Font: acn

    Home page | Realització: cdnet