versió per imprimir

El Consell Comarcal del Solsonès obre les portes a Torà

Noticia

<< Tornar   dissabte, 20 de Març de 2010 Torà    Autor: editor Membres del Consell Comarcal s'han entrevistat aquesta setmana amb una delegació del municipi de Torà

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Palau Llobera, seu del consell comarcal del solsonès
Autor: consell comarcal del solsonès
El president del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure, ha expressat la voluntat de la institució que presideix d'atendre la petició de l'Ajuntament de Torà, ara a la Segarra, de passar a integrar-se al Solsonès. Una delegació de l'Ajuntament presidida per l'alcalde, Domènec Oliva, s'ha entrevistat aquesta setmana amb el president i els dos vicepresidents del Consell Comarcal del Solsonès per fer-los la petició oficial del canvi de comarca. Chaure diu que demandes com aquestes, que provenen dels veïns, s'han d'atendre, però que el procés s'ha de fer de forma meditada i sense pressa. Els veïns de Torà van decidir a principis de març sol·licitar aquest canvi i incorporar-se a la Catalunya Central.

A l'entrevista amb els responsables polí­tics del Consell Comarcal del Solsonès també hi van assistir representants d'ERC i de la CUP de l'Ajuntament de Torà. Davant Chaure, van manifestar que aquesta és una decisió que s'ha madurat i que s'ha optat per prendre una posició davant dels canvis d'ordenació territorial que està plantejant el Govern.

Segons Chaure, totes les qüestions que tenen a veure amb canvis en l'ordenació territorial s'haurien de resoldre, com s'ha fet a Torà, amb una consulta als ciutadans. Per això, el president del Solsonès considera del tot legí­tima aquesta demanda i ha anunciat que iniciarà els tràmits necessaris per donar resposta a aquesta demanda.

El pronunciament del Solsonès sobre aquesta qüestió requerirà l'aprovació en el ple del Consell Comarcal i la convocatòria del Consell d'Alcaldes. No obstant això, Chaure afirma que el tema s'abordarà, però que s'ha de fer de forma meditada i sense pressa. A més, afirma, no es tracta de perjudicar ningú i assegura que a la comarca de la Segarra 'no li agradarà gaire' perdre un municipi com Torà. Al mateix temps recorda que la decisió final dependrà de la Generalitat.
Font: acn

    Home page | Realització: cdnet