versió per imprimir

Ruta dels castells de la Segarra amb cavall

Noticia

<< Tornar   dimarts, 15 de Juny de 2010 Torà Sortida des de Cal Perelló a l'Ametlla de Segarra. Cinc dies €“ nivell avançat €“ distància 140 kms - 5-7 hores diàries

DIA 1
L'Ametlla €“ Masdebondia €“ el Talladell €“ la Figuerosa €“ Ossó de Sió

Sortim de Cal Perelló en direcció a Montornès de Segarra i d'aquí­, seguint la vall del Cercavins, arribem al poble clos de Masdebondia, hi entrem a cavall per visitar-lo i després continuem fins al Talladell creuant el riu Ondara. Aquí­ fem un picnic i a la tarda continuem la ruta cap a la Figuerosa, Conill i Ossó de Sió. Sopem, dormim i esmorzem a Cal Guim.

DIA 2
Ossó de Sió - les Pallargues €“ Florejacs €“ les Sitges

El segon dia recorrem una distància menor per poder visitar els tres castells del Sió. Després d'esmorzar sortim de Cal Guim d'Ossó cap al poble de les Pallargues, visitem el primer castell i continuem cap a Florejacs. Fem picnic, visitem el segon castell i seguim cap al castell de les Sitges. Sopem i dormim al mateix castell.

DIA 3
Les Sitges - Palou €“ Selvanera €“ Talteüll €“ Palouet

Aquesta és la jornada més llarga de la ruta, ja que després de fer la visita al castell de les Sitges, travessarem tot el nord de la Segarra d'oest a est en direcció a la vall del Llobregós fins arribar al petit poble de Palouet, on sopem i dormim a la casa rural Can Cuadros.

DIA 4
Palouet - Vicfred €“ Sant Guim de la Plana €“ Castellmeià €“ la Cardosa
Després d'esmorzar sortim de Can Cuadros en direcció al castell de Vicfred, el visitem i continuem la ruta cap a la vila closa de Sant Guim de la Plana, on fem un picnic. A la tarda reprenem la ruta cap al Llor i Castellmeià, la Prenyanosa i finalment el castell de la Cardosa, al poble del mateix nom, on sopem i dormim.

DIA 5
La Cardosa - la Curullada €“ Granyanella €“ Granyena €“ l'Ametlla
L'últim dia de ruta és bastant relaxat. Sortim de la Cardosa en direcció a la Curullada, travessem el riu Ondara i pugem a la vila closa de Granyanella i després a Granyena. Hi fem un picnic i a la tarda tornem a l'Ametlla pel coll de Gramuntell.
Més info

    Home page | Realització: cdnet