versió per imprimir

Ivorra

Noticia

<< Tornar   dilluns, 21 de Juny de 2010 Ivorra Situat a uns 6 km de Torà, direcció Cervera

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
El poble d'Ivorra
Autor: Ramon Sunyer

Vista general d'Ivorra
Autor: wikipedia

La Torre del Moro d'Ivorra

Esglèsia del Sant Dubte d'Ivorra
Autor: Jordi Chueca

Retaule gòtic
És un dels municipis petits de la Segarra i la població actual és d'uns 150 habitants, quasi del tot circumscrita al nucli urbà.

Llocs d'interès turí­stic


Antiga cisterna del castell. Possiblement del final del segle XIII. Es tracta d'una edificació soterrada feta amb carreus uniformes i volta de canó amb una obertura al centre que feia de brocall per extreure l'aigua. Té unes dimensions de 7 x 5 metres i una alçada de 4 metres.

L'església parroquial de Sant Cugat.Va ser construïda l'any 1782, per l'arquitecte Francesc Ponç fora del clos murallat, d'estil barroc. Constitueix un dels millors exemples d'arquitectura religiosa d'època del barroc a la Segarra.

Església de Santa Maria d'Ivorra o del Sant Dubte. Situada al fons de la vall, a ponent del poble. Aquesta església va substituir la primitiva del segle X on es produí­, l'any 1010, el fet miraculós que s'anomena el Sant Dubte, del qual enguany se celebra el Milennari. És una edificació del segle XVII, d'estil barroc, que alberga una espaiosa església i l'antiga hospederia per acollir els pelegrins que hi acudien a venerar les relí­quies. Recentment l'església ha estat restaurada i s'hi pot contemplar la imatge del Crist del Sant Dubte, una escultura de 2,60 m. feta en ferro, d'estil contemporani.

Torre del Moro. Torre de guaita per defensar els camins i la frontera. Té 20 metres d'alçada. Posteriorment, un com conquerit el lloc per part dels comtes catalans va constituir la torre del primitiu castell d'Ivorra, al redós del qual s'edificà l'actual nucli de població.


    Home page | Realització: cdnet