versió per imprimir

Manel

Noticia

<< Tornar   dijous, 24 de Juny de 2010 Torà    Autor: editor Grup de música de Barcelona, les seves cançons mesclen el pop amb música més tradicional cantada en català. Una de les darreres revelacions.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
els Manel en concert al Palau de la Música Catalana

Foto dels Manel
Destaquen pel seu atractiu directe i les seves cançons senzilles però amb lletres treballades, com ara Al Mar!, Ai Dolors o En la que el Bernat se't troba, les quals han obtingut molt ressò, així­ com les seves versions de Common people (Gent normal) de Pulp, No t'enyoro d'els Pets o La Tortura (El Broquil) de Shakira.

Es van donar a conèixer al concurs de maquetes Sona 9 del 2007,[1] on van quedar finalistes i van guanyar el Premi Joventut; el premi obtingut pel segon lloc el van invertir en l'enregistrament del seu primer àlbum.

El 2008 va sortir a la venta el seu primer, i de moment únic, disc anomenat Els millors professors europeus, tí­tol que fa referència a un vers de la cançó Pla quinquennal. L'àlbum, enregistrat als Estudis Nòmada 57 entre juny i octubre de 2007, i publicat per Discmedi, va rebre una bona crí­tica. La revista Enderrock li va donar el premi al millor disc pop-rock de l'any. La revista Rockdelux el va classificar com el tercer millor disc espanyol de l'any i Mondosonoro el va ubicar al setè lloc de la mateixa categoria. Fou considerat un dels grups en català revelació del 2008.

La formació actual la integren: Guillem Gisbert (veu, guitarra i ukelele), Martí­ Maymó (baix i clarinet), Roger Padilla (guitarra, banjo i ukelele) i Arnau Vallvé (bateria)

    Home page | Realització: cdnet