versió per imprimir

Farigola o Timó (Thymus vulgaris)

Noticia

<< Tornar   dijous 3 abril 2014 Torà    Autor: editor Herba d'uns 40 centí­metres d'alçada molt aromàtica, amb fulles molt petites i les flors son rosades o blanques i floreixen al març. Es recullen quan la planta esta molt florida. És molt abundant i és encara un clàssic a moltes cases. Inapetència, Digestió

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Farigola o timó

Farigola o timó
La farigola o timó té propietats medicinals, ja que en la seva composició quí­mica hi està inclòs el timol, un component que ajuda a combatre afeccions de les vies respiratòries i digestives. La seva acció antibacteriana, antisèptica, diürètica, antiespasmòdica i expectorant ja fa molts mil·lennis que està reconeguda.

Parts útils: fulles i flors.

Recomanada per

  • Inapetència: Infusió, d'aigua calenta, de 10gr. de flors i fulles durant 5 minuts. Prendre una tassa abans de menjar.

  • Digestió: Infusió, d'aigua calenta, de 2gr. de fulles durant 5 minuts. Prendre una tassa al acabar de menjar.

Usos culinaris
El timó també s'utilitza a la cuina tradicional, com espècia per coure diversos tipus de carns, per elaborar les tí­piques sopes, per condimentar conserves d'olives i cóm a condiment en l'el·laboració de la ratafia de nous.

Recol·lecció
Divendres Sant és el dia més indicat per collir farigola i fer-ne provisió per a la resta de l'any, ja que coincideix amb la primera lluna plena de la primavera, un fet que ressalta les propietats d'aquesta planta.

Localització
í‰s molt freqüent en llocs àrids i pedregosos, molt abundant també en marges i vores de camins

Fam. Labiades.


    Home page | Realització: cdnet