versió per imprimir

iButi per jugar a la botifarra amb iPhone

Noticia

<< Tornar   dimecres 14 juliol 2010 Torà    Autor: editor Un jove lleidatà ha creat una aplicació per a iPhone amb el popular joc de la botifarra.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Pantalla del Ibuti
Autor: Jaume Cornadó
L'aplicació iButi és un programa que permet jugar des de l'aparell de Apple amb contrincants virtuals i un company imaginari que actua de forma matemàtica, seguint les regles més estrictes de l'anomenada "modalitat oriental".

El seu creador Jaume Cornadó, de 28 anys, la va idear arran del trajecte diari que realitza en tren de Lleida a Barcelona, convençut que cal aprofitar el temps d'aquests recorreguts diaris. Al principi, va deixar que l'aplicació iButi fos gratuïta, però com que hi ha un cost mí­nim, que és la llicència que cal pagar a Apple cada any, a la fi va optar per posar-hi un preu mòdic que no arriba als vuitanta cèntims d'euro.

De moment ja hi ha hagut unes sis-centes descàrregues de l'aplicació iButi, compatible amb iPhone, iPod touch i iPad. L'èxit de la seva creació l'ha animat a crear l'empresa Bazinga, que produirà altres jocs per a aquest mòbil destinats al mercat nord-americà.

La botifarra, un dels jocs de cartes més populars a Catalunya, ja tenia una modalitat adaptada a Internet des de l'any 2001, el Butinet de Carles Vallvé que compta amb uns 3.000 usuaris actius.   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet