versió per imprimir

L'agricultura catalana vista per 10 fotògrafs

Noticia

<< Tornar   dimarts 28 setembre 2010 Torà    Autor: editor Unió de Pagesos presenta l'exposició Catalunya Terra Pagesa per celebrar el seu 35è aniversari

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
exposició Catalunya terra pagesa

exposició Catalunya terra pagesa
El sindicat Unió de Pagesos ha presentat aquest dimarts a Lleida l'exposició Catalunya Terra Pagesa en què amb motiu del 35è aniversari de l'organització agrària deu fotògrafs retraten el camp català.

La sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) a la plaça de la Catedral, acollirà fins al dia 10 d'octubre l'exposició en la qual col·labora la Diputació i en què participen els fotògrafs Mariano Cebolla, Josep Coll, Domènec Freixedes, Xavier Jubierre, Javi Martí­n, Maite Monné, Josep de Moner, Montse Riera, Jordi Rull i í€ngel Vilà.

Segons Unió de Pagesos, l'exposició pretén il·lustrar la varietat immensa de produccions agrí­coles, ramaderes i forestals que es concentren a Catalunya. Estructurades en sis eixos temàtics --la diversitat productiva, pagesos, territoris ramaders, el ritme de les estacions, la collita i reptes i amenaces--, les imatges també volen denunciar la indefensió del sector agrari davant dels actors de la gran distribució i d'alguns sectors de l'agroindústria, que massa sovint compren a preus baixos els productes de pagesos i ramaders.

Altres imatges qüestionen un model de creixement urbaní­stic irracional basat en l'especulació del terra, així­ com la planificació depredadora de l'espai agrari de determinades infraestructures.
Font: Europa Press

    Home page | Realització: cdnet