versió per imprimir

Els pagesos ja poden vendre directament els seus productes

Noticia

<< Tornar   dijous, 7 de Octubre de 2010 Torà    Autor: editor Les agrupacions de la pagesia amb personalitat jurí­dica poden realitzar la venda directa de productes agroalimentaris en espais públics. La mesura, impulsada per Unió de Pagesos, entra en vigor demà.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Manifestació Preus justos al camp i la ciutat

exposició Catalunya terra pagesa

Noves formes de guardar el cereal, sitges de plàstic.
Autor: Ramon Sunyer
El Departament d'Innovació, Universitat i Empresa ha accedit a regular administrativament la identificació de la venda directa d'aquests productes i, en el marc del desplegament del Decret Llei 1/2009, de 22 de desembre, d'Ordenació dels Equipaments Comercials, superar la inadequada prohibició de no permetre a les agrupacions de pagesos i pageses amb personalitat jurí­dica pròpia efectuar l'activitat de venda directa en espais públics.

Aquesta regularització s'ha dut a terme després que Unió de Pagesos ha reiterat la necessitat d'aconseguir una expansió sense traves a la modalitat de venda directa al conseller Josep Huguet, en el marc de la 10a Assemblea que el sindicat va celebrar a Olot el 6 i 7 de març de 2010.

Preus justos al camp i a la ciutat


Unió de Pagesos treballa des de fa temps per buscar alternatives viables a l'obtenció de valor afegit per part de la pagesia catalana. Una d'elles, palesa a la campanya reivindicativa €˜Preus justos al camp i a la ciutat', és eliminar totalment la distància entre els productors i els consumidors, el que permet assegurar uns preus justos en origen i destí­.€¨€¨

A la 10a Assemblea, el sindicat va debatre i proposar mesures per aprofundir en estratègies innovadores i de reducció o eliminació de l'enorme distància existent entre producció i consum i els preus abusius imposats per l'oligopoli en el comerç en règim d'autoservei. La gran distribució, dominada a Catalunya per tres grups amb quasi el 60% de les vendes, imposa preus abusius als dos extrems de la cadena alimentària: a la producció, uns preus tan ruïnosos que han portat al lí­mit de la viabilitat i la continuïtat a la immensa majoria d'explotacions agràries, mentre a l'altre extrem, els consumidors, han de pagar uns preus abusius pels productes agroalimentaris. 
Font: Diversos

    Home page | Realització: cdnet