versió per imprimir

Adjudicats els parcs eòlics de la Segarra

Noticia

<< Tornar   dissabte 23 octubre 2010 Torà    Autor: editor Gas Natural Renovables-Alstom Wind s'han adjudicat els de la zona de la Segarra i la Conca de Barberà i FCC Energia Catalunya ha guanyat els de la zona de l'Anoia i Segarra

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Parc eòlic de Rubió
Autor: 3cat24
Gas Natural-Alstom, Comsa Emte-GERR, Fersa-Aventalia i FCC s'han adjudicat avui els 769 megawatts (MW) que la Generalitat ha tret a concurs per posar en marxa parcs eòlics en set zones de desenvolupament prioritari marcades pel govern català i que suposaran una inversió de 1.200 milions.

Segons ha informat avui el Departament d'Economia de la Generalitat, els projectes presentats per aquestes empreses han estat els més ben valorats atenent aspectes energètics, ambientals, urbaní­stics, paisatgí­stics i d'impacte socioeconòmic.

L'adjudicació s'ha fet seguint les indicacions d'una comissió formada per dos membres del Departament d'Economia, dues de Medi Ambient, dos de Polí­tica Territorial i dos membres proposats pels consells comarcals corresponents a cadascuna de les set zones de desenvolupament prioritari ( ZDP).

Gas Natural Renovables-Alstom Wind s'han adjudicat els 186 MW de potència de la Segarra i la Conca de Barberà (ZDP II), on l'empresa proposa instal lar quatre parcs eòlics entre els municipis de Conesa, Les Piles, Llorac, Montoliu de Segarra, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat, Ribera d'Ondara, Rocafort de Queralt i Talavera.

FCC Energia Catalunya ha guanyat els 99 MW de l'Anoia i Segarra (ZDP VII), on hi haurà tres parcs eòlics entre els municipis de Calonge de Segarra, Castellfollit de Llobregós, Estaràs, Ivorra, Pujalt i Sant Ramon. Preveu la instal·lació de 33 molins, de 3 megawatts cadascun. Els 99 megawatts se sumaran al centenar que ja estan instal·lats en els parcs existents a la zona.

L'adjudicació és de caràcter provisional i es farà ferma una vegada que s'hagin atès les al legacions, si n'hi ha, dels diferents concursant.

En total, 20 grups empresarials havien presentat fins a 57 ofertes que sumaven un total de 5.707,3 MW per adjudicar les ZPD i proposaven inversions complementàries a l'execució dels parcs eòlics per valor de més de 260 milions d'euros.

Aquests 769 MW de potència eòlica se sumen als 775 MW que ja estan en servei a Catalunya, als 200 MW que estan en construcció, als 927 MW que ja estan autoritzats i als 720 MW que estan en tramitació.

El Pla d'Energia de Catalunya 2006-2015 preveu aconseguir 3.500 MW de potència eòlica instal.lada a l'horitzó de l'any 2015.

    Home page | Realització: cdnet