versió per imprimir

El DPTOP preveu una nova via d'accés des de Guissona a l'Eix Transversal

Noticia

<< Tornar   dimarts, 14 de Desembre de 2010 Torà    Autor: editor El Diari Oficial de la Generalitat publica avui l'anunci d'informació pública de l'estudi informatiu i l'estudi d'impacte ambiental d'una nova via que permetrà accedir fins a l'Eix Transversal des de Guissona. La nova carretera tindrà una longitud de 13 quilòmetres i permetrà escurçar en 7 quilòmetres el recorregut actual. La futura via es formarà a partir del condicionament de diversos vials i camins existents. S'estima que aquesta actuació comporta una inversió de 26,7 MEUR.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Traçat de la nova via d'accés des de Guissona a l'Eix Transversal
Per tal d'escurçar el recorregut des de Guissona fins a l'Eix Transversal i tot recollint les peticions del territori, el DPTOP ha previst la formació d'una nova via d'accés. Avui, el DOGC publica l'anunci d'informació pública de l'estudi informatiu i l'estudi d'impacte ambiental corresponents, per tal que adminstracions, entitats i particulars presentin les propostes que considerin adients.

La nova carretera, que es formarà a partir del condicionament de vials i camins existents, tindrà una longitud de 13,1 quilòmetres, 7 quilòmetres menys que en l'itinerari actual format per l'L-311 i l'L-324. La nova via connectarà Guissona i l'Eix Transversal cinc quilòmetres més enllà de l'enllaç de Sant Ramon en direcció a Calaf. S'estima que la futura via suposa una inversió de 26,7 MEUR.

Descripció del traçat


El nou itinerari que se sotmet a informació pública seguirà el traçat següent: un tram de 2,5 quilòmetres de la carretera LV-3201 entre Guissona i l'inici del camí­ de Vicfred, un de 8,5 quilòmetres del camí­ de Vicfred i un tram final, d'uns 2,1 quilòmetres, entre el camí­ de Vicfred i l'Eix Transversal, seguint el traçat del camí­ d'Hostalets d'Ivorra. El recorregut se situa als termes municipals de Guissona, Massoteres, Sant Guim de la Plana, Ivorra, Castellfollit de Riubregós, Calonge de Segarra i Pujalt.

L'actuació que es durà a terme consistirà en:

    Condicionament i eixamplament de la carretera i dels vials existents. La nova carretera tindrà una amplada de 10 metres i estarà formada per dos carrils de circulació 3,5 metres i dos vorals d'1,5 metres d'amplada, cadascun. Cal tenir en compte que els vials existents tenen actualment una amplada variable entre els 5 i els 6 metres. També s'executaran petites millores del traçat per a suavitzar els revolts existents.
    Formació d'una variant, de 830 metres de longitud, per evitar el pas pel nucli de Vicfred. Aquesta variant discorrerà pel sud del nucli urbà i inclourà dues rotondes, una a l'inici de la variant i una altra al final.

    Construcció de 3 rotondes per tal de millorar diversos encreuaments al llarg de l'itinerari. Una de les rotondes se situarà al final del primer tram, a l'encreuament de l'LV-3201 amb el camí­ de Vicfred; la segona se situarà a l'encreuament amb l'LV-3003 (carretera de Torà al Portell); i la tercera, a la zona del nucli de Millars, a l'encreuament amb el camí­ GR cap a Ferran.

    Formació d'un nou semienllaç amb l'Eix Transversal, que permetrà els moviments d'incorporació cap a Manresa i de sortida de l'Eix dels vehicles procedents de Manresa. Estarà format per una rotonda a cada costat del tronc, un pas superior sobre aquest i els ramals d'incorporació/sortida.

    Estructures: les principals estructures previstes corresponen a la construcció de 2 passos inferiors per tal de donar continuïtat a camins i a l'ampliació d'una estructura existent per a la formació del semienllaç final. També es preveu la construcció de tres murs amb una longitud total d'uns 800 metres.

Font: Gencat   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet