versió per imprimir

Educació restringeix l'ús d'internet als instituts

Noticia

<< Tornar   dilluns 20 desembre 2010 Torà    Autor: editor Bloquegen l'accès a les xarxes socials i la baixada de jocs per millorar la connexió a les aules digitals. Cada institut podrà decidir si accepta aquest bloqueig per defecte o prefereix obrir les portes a les xarxes socials.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Gràfica dels usos d'internet als instituts
Autor: Mònica Cabruja
El Departament d'Educació Educació ha retallat l'accés a les xarxes socials, com ara el Facebook i el Twitter, i també a les pàgines de descàrregues, com ara Softonic, a més de capar l'accés a programes especí­fics com per exemple l'Adobe. La raó esgrimida és que d'aquesta manera es millorarà la capacitat de connexió dels centres educatius, ja que aquests usos rebaixaven, segons s'ha dit, la funcionalitat de l'ample de banda.

La decisió s'ha pres a partir d'un informe que demostrava que entre el 8 i el 28 de novembre una cinquena part de les transferències de dades fetes pels alumnes eren a Softonic, que permet descarregar-se diversos jocs. Les cerques al Google ocupaven l'11% de la navegació i el Facebook, tot just el 8%.

Davant d'això, el departament ha bloquejat l'accés a Softonic. En el cas d'Adobe i Windows Update, que s'usen per baixar actualitzacions de programes, només se n'ha limitat l'accés si la infraestructura no permet canviar la configuració perquè no saturin la connexió.

Tot i no superar el 10% del trànsit total, Educació també ha bloquejat, per defecte, les xarxes socials. A diferència de les pàgines de descàrregues, els centres que ho sol·liciten poden tornar a tenir accés a Facebook i Twitter. La intenció del departament és continuar bloquejant noves pàgines a mesura que es detecti que són llocs de visita freqüent per part dels estudiants.

    Home page | Realització: cdnet