versió per imprimir

La Festa del Brut i la Bruta, declarada festa tradicional d'interès local

Noticia

<< Tornar   dilluns 31 gener 2022 Torà    Autor: editor La festa de la Llordera, origen de l'actual, ja se celebrava a Torà el 1750

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
El ball del Constantí 2016
Autor: Xavier Sunyer

El Bonic i la Bonica amb el seguici, edició 2017
Autor: Ramon Sunyer

Ballada de gegants, edició 2017
Autor: Xavier Sunyer

Ball del Bonic i la Bonica edició 2020
Autor: Ramon Sunyer

El Bonic i la Bonica edició 2017
Autor: Ramon Sunyer

Festa del Brut i la Bruta 2016
Autor: Ramon Sunyer

Els gegants edició 2014
Autor: elena marco
L'ajuntament de Torà ha declarat, en la sessió plenària d'aquest gener, la Festa del Brut i la Bruta festa tradicional d'interès local. També van acordar demanar al Consell Comarcal de la Segarra que la declari 'Festa Tradicional d'Interès Comarcal'.

La festa del Brut i la Bruta és una festa recuperada i reconstruïda de la festa de la Llordera que ja se celebrava a Torà el 1750 el dijous gras o llarder, segons diversa documentació històrica. No obstant, la seva celebració va quedar interrompuda per la Guerra Civil Espanyola.

El 1990 un grup de joves de Torà van recuperar la part més essencial d'aquesta festa, tot i que van decidir canviar la data al cap de setmana anterior al carnaval oficial i el nom, passant a ser la festa del Brut i la Bruta, personatges principals de l'antiga festa de la Llordera.

La festa del Brut i la Bruta és organitzada per l'Associació Cultural El Brut i la Bruta de Torà i des del 1990 fins a l'actualitat s'ha celebrat ininterrompudament, ja s'han fet 32 edicions.

    Home page | Realització: cdnet