versió per imprimir

Mercè Valls, investigada per suposada apropiació indeguda

Noticia

<< Tornar   dimecres, 5 de Juliol de 2023 Torà    Autor: editor L'exalcaldessa de Torà hauria retirat 2.878 € de l'Associació de Municipis de la Vall del Llobregós i també falsificat una acta

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Mercè Valls, investigada per suposada apropiació indeguda
Autor: Solsona FM

Membres de l'AMVL en la seva constitució l'any 2010
Autor: AMVL
Segons el Diari Segre, La Fiscalia de Lleida investiga l’exalcaldessa de Torà, Mercè Valls, per suposada apropiació indeguda, falsedat documental i usurpació de funcions. La denúncia la va presentar l’Ajuntament de Torà a finals de maig, amb llavors Magí Coscollola al capdavant. El motiu és la cancel·lació d’un compte bancari de l’Associació de Municipis de la Vall del Llobregós (AMVL) i la retirada de 2.878 euros per part de Mercè Valls i una altra persona a finals de març.

Segons ha explicat a Solsona FM l’exalcalde de Torà, Magí Coscollola, cada tres mesos arribava a l’ajuntament un extracte bancari amb el saldo del compte i a finals d’abril hi figurava que s’havia cancel·lat el compte.

La policia judicial va prendre declaració a Coscollola a principis de juny i segons ha explicat ell mateix, divendres passat va declarar Mercè Valls. L’exalcalde considera que la cancel·lació del compte s’hauria d’haver fet amb el vistiplau d’una assemblea general de l’associació. Segons publica el Segre, Valls hauria presentat al banc una acta datada del 28 de febrer de 2021 en la qual es deia que els 10 ajuntaments havien acordat per unanimitat una pròrroga dels càrrecs, motiu pel qual se l’acusa de falsedat documental.

Xavier Vilalta, alcalde de Pinós, un dels municipis de l'AMVL ha explicat a Solsona FM que demanaran la dissolució de l’entitat. A més, estan estudiant amb els serveis jurídics si presentar-se com a acusació particular, ja que part d’aquests diners eren del municipi. Vilalta considera que amb aquesta investigació oberta, Mercè Valls queda totalment inhabilitada per a recollir l’acta de consellera comarcal del Solsonès.

Una Associació amb poca vida


L’Associació de Municipis de la Vall del Llobregós es va crear el 2010 amb seu a l’Ajuntament de Torà, llavors governat per Domènec Oliva. En formen part els consistoris d’Oliola, Sanaüja, Biosca, Massoteres, Ivorra, Castellfollit de Riubregós, Calonge de Segarra, Pinós i La Molsosa. Posteriorment, s'hi va afegir Vilanova de l'Aguda. Es va constituir amb la voluntat de desdibuixar fronteres administratives (municipis de quatre comarques diferents) i aglutinar interessos d'una realitat geogràfica i cultural distribuïda al llarg de la vall del Riu Llobregós amb la missió de fomentar el desenvolupament socioeconòmic d’aquest territori.

Tot i que l’entitat segueix vigent, fa anys que no està operativa. L'associació tenia un compte corrent que no havia fet els canvis de nom dels habilitats per accedir-hi.


    Home page | Realització: cdnet