Economia dissabte, 24 de Juliol de 2010 Autor: editor

Neix l'Associació de Municipis de la Vall del Llobregós


<< Tornar     

Els seus objectius són fomentar i vetllar pel desenvolupament socioeconòmic d'aquest territori format per un total de deu municipis que pertanyen a quatre comarques diferents: la Noguera, la Segarra, el Solsonès i l'Anoia.

Alcaldes dels 10 municipis
Alcaldes dels 10 municipis

Dimarts 20 de juliol es va constituir l'Associació de Municipis de la Vall del Llobregós formada pels municipis d'Oliola, Sanaüja, Biosca, Massoteres, Torà, Ivorra, Castellfollit de Riubregós, Calonge de Segarra, la Molsosa i Pinós.

Aquesta associació neix amb la voluntat de desdibuixar fronteres administratives i aglutinar interessos d'una realitat geogràfica i cultural distribuïda al llarg de la vall del Riu Llobregós, que dóna una identitat diferenciada als municipis que abraça.

L'associació preveu treballar sota cinc grans eixos que són, en primer lloc, el desenvolupament local per millorar la qualitat de vida dels habitants de la Vall del Llobregós. El segon eix és la promoció, conservació i millora del patrimoni arquitectònic, històric, cultural, rural i natural de la Vall. El tercer, la promoció i dinamització dels sectors econòmics de la Vall (turisme, serveis, indústria, agricultura, ramaderia i forestal). El quart, el foment de la participació dels agents socials públics i privats de la Vall per tal de desenvolupar projectes d'interès comú i, per últim, el cinquè eix és la promoció de les noves tecnologies en aquest territori.

La primera actuació prevista de l'Associació de Municipis de la Vall del Llobregós és la creació d'una pàgina web que sigui una eina de cohesió social entre la població local i faci visible les seves inquietuds i necessitats. Al mateix temps que permeti aglutinar l'oferta turí­stica de tots els municipis per tal de facilitar que els turistes descobreixin el seu patrimoni cultural i natural i els serveis que s'hi ofereixen.

La creació d'aquesta associació és fruit del procés participatiu per a la implantació i seguiment del Pla Estratègic de Desenvolupament Turí­stic de Torà i la Vall de Llobregós. Aquest Pla Estratègic ja va ser elaborat pel CEDRICAT l'any 2009 qui ara s'encarrega de la coordinació i l'assessorament en el procés participatiu.

L'Associació de Municipis de la Vall del Llobregós té una població de 3.534 habitants i una superfí­cie de 510 km2, la densitat de població d'aquesta zona és de 7 habitants per km2

Habitants per municipi -
Habitants per municipi
Foto: cdnet
Superfí­cie dels municipis -
Superfí­cie dels municipis
Foto: cdnet


Etiquetes: associació municipis vall del llobregós promoció

Ho vols compartir?