Societat divendres, 4 de Maig de 2012 Autor: editor

'S'ha obert expedient d'ofici, per delicte contra la fauna i per vulneració del Decret Legislatiu 2/2008'


<< Tornar     

Resposta de l'oficina del president Mas a la carta de Futur Animal referent a la mort del gos de Torà

Pancarta denunciant els fets
Pancarta denunciant els fets

En data 17 d'abril, Joan Vidal de Ciurana, cap de l'oficina del president Mas, ha enviat resposta a la carta presentada per Futur Animal.

"En nom propi i del President, volem expressar-li la nostra total reprovació i repulsa als fets que vosté denuncia. Alhora que vull aprofitar l'avinentesa del seu missatge per reiterar el compromís del Govern amb la protecció deis drets deis animals, no en va Catalunya és un país punter en aquest sentit.

Dit aixó, el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha traslladat a la Fiscalia de Medí Ambient de Lleida l'expedient d'investigació obert pels Agents rurals del Departament en relació amb la mort, presumptament a trets i per maltractament, d'un gos assilvestrat al municipi de Tora.

Després de la investigació oberta pel cos d'Agents rurals fa dos dies a través deis Serveis Territorials d'Agricultura de Lleida arran de les notícies aparegudes sobre el cas els darrer dies, es va procedir a obrir expedient. L'expedient s'ha obert d'ofici, per delicte contra la fauna i per vulneració del Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d'abril pel que s'aprova el Text refós de la Llei de protecció els animals.

Ha de saber que tota aquesta documentació ha estat traslladada a la fiscalía de medí ambient de Lleida per tal que actuï si s'escau en virtut de l'aplicació de la normativa vigent en materia de protecció deis animals i d'acord amb al tipificació del codi penal relativa al maltractament d'animals.

En relació a la seva petició de qué el Govern intercedeixi per a qué es produeixi una moció de censura per destituir als presumptes implicats de les seves responsabilitats com representants del municipi de Torà, entendrà que el Govern d'acord amb el principi d'autonomia local no li correspon intervenir."

El passat 10 d'abril l'associació Futur Animal va presentar un escrit, adreçat al president de la generalitat Artur Mas i també al president de la diputació de Lleida, Joan Reñe i Huguet, expressant la 'preocupació pel manteniment en el càrrec de la Sra. Mercè Valls i Querol alcaldessa de Torà i la permanència al consistori del Sr. Josep M. Alsina i Simò ex-Tinent alcalde.

La carta adreçada al president de la diputació de Lleida encara no ha tingut resposta


Adjunts:   futuranimal-resposta-vidal.pdfEtiquetes: maltractament animal animalistes polítics futuranimal

Ho vols compartir?