Societat dijous, 31 de Maig de 2012 Autor: editor

Alsina encara no ha estat destituït de tinent d'alcalde de Torà


<< Tornar     

La CUP de Torà assegura que el regidor Josep Maria Alsina continua tenint responsabilitats de govern a l'Ajuntament de Torà (Segarra) i continua fent-se càrrec de les àrees d'Economia i Finances i d'Aigua i Agricultura.

Pancarta denunciant els fets
Pancarta denunciant els fets

Els passat 26 de maig, just un mes després de la seva celebració, els regidors de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) van rebre l’acta de la JGL de 26 d’abril, en la que s’incloïa un punt titulat “Modificació regidories responsables de les àrees municipals” on consta que dues de les àrees fins aleshores portava Josep Maria Alsina, Sanitat i Ensenyament passen a ser responsabilitat de Jordi Duran i de Màrius Codina, respectivament. Alsina però continua fent-se càrrec de les àrees d’Economia i finances i d’Aigua i Agricultura. L’acta de la JGL no fa referència, ni en aquest ni en cap altre punt, a cap altre canvi en la configuració del govern municipal (cessament de tinent d’alcalde, modificació de la JGL, canvi de tresorer) i, per tant, cal entendre que, en contra del publicat als mitjans, la resta de responsabilitats assumides per Alsina continua exactament igual.


El 4 d’abril els mitjans de comunicació es van fer ressò de que l'alcaldessa de Torà, Mercè Valls, havia cessat com a tinent d'alcalde Josep Maria Alsina, com a conseqüència de la polèmica originada per la mort a trets d’un gos. El comunicat emès pel gabinet de premsa de CDC de Lleida, el passat 4 d'abril, especificava que 'Davant els fets ocorreguts la setmana passada que van resultar en la mort d’un animal a Torà, fets que fereixen la sensibilitat i no s’ajusten a norma, l’alcadesa de Torà, Mercè Valls, ha decidit cessar com a tinent d’alcalde, Josep Maria Alsina, implicat directament en els fets, que tanmateix romandrà a l’Ajuntament sense cap responsabilitat'.

Segons l’article 46 del ROF, 'els nomenaments i els cessaments (dels tinents d’alcalde) es faran mitjançant resolució de l’alcalde de la què se’n donarà comte al Ple a la primera sessió que es celebri, notificant-se, a més, personalment als designats, i es publicaran al Butlletí Oficial de la Província'. En la primera sessió plenària posterior a la publicació als mitjans de la notícia del cessament de Josep Maria Alsina, que va tenir lloc l’11 de maig, en la relació de resolucions d’alcaldia no es va donar compte al ple d’aquest cessament i l’alcaldessa es va limitar a dir que els canvis realitzats a l’equip de govern  constaven a l’acta de l’última Junta de Govern Local, que encara no s’havia repartit entre els regidors. L’1 de juliol de 2011 Alsina havia estat nomenat tinent d’alcalde i responsable de les àrees d’Economia i Finances, Sanitat, Ensenyament, Aigua i Agricultura (http://www.tora.cat/Arxius/Documents/Cartipas_municipal.pdf) i tresorer de l’Ajuntament.

El Partit Animalista considera que Artur Mas es renta les mans en el cas Torà


Pacma va publicar el passat 16 de maig que després de la carta enviada pel Partit Animalista exigint la destitució del regidor de Torà que va matar un gos a trets, el president de la Generalitat eludeix implicar-se en el cas.

PACMA es va posar en contacte amb Artur Mas per demanar-li que intervingués en aquest cas i destituís Alsina, després d'haver matat a trets un gos als carrers del municipi . 'Mas ha respost a la nostra petició, encara que no ha estat la resposta esperada. Des del Partit Animalista considerem que el càstig al senyor Alsina ha de ser exemplar'. Artur Mas agraeix els comentaris i assegura que se li han transmès 'a les persones implicades'. A més, assegura en l'escrit remés a PACMA que 'l'alcaldessa de Torà ha decidit que segueixi treballant al consistori Josep Maria Alsina sense cap responsabilitat'.

Des de Pacma creuen 'que possiblement els responsables de Convergència estiguin esperant el cansament del cas per part dels Animalistes. Que no dubti el senyor Mas que si no obtenim una resposta coherent, no tenim cap interès en abandonar el cas. És més, el fet de no obtindré una resposta coherent, posiciona a la direcció de CDC com a encobridors dels implicats'. A tal efecte ja han endagat una nova campanya de signatures on-line Sol•licitem l’expulsió de CDC de l'alcaldessa i el tinent d'alcalde de Torà
.    

Cartells denunciant els fets - Torà
Cartells denunciant els fets
El president Artur Mas 'es renta les mans del cas' segons Pacma -
El president Artur Mas 'es renta les mans del cas' segons Pacma


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: maltractament animal animalistes polítics cup torà

Ho vols compartir?