Societat dilluns, 14 de Gener de 2013 Autor: editor

Alsina declara al Jutjat de Solsona pel cas de la mort a trets d'un gos a Torà


<< Tornar     

Ipcena demana imputar també l'alcaldessa de Torà

Carles Lopez, l'advocat de l'entitat IPCENA
Carles Lopez, l'advocat de l'entitat IPCENA Foto: ACN

El regidor de l'Ajuntament de Torà (Segarra), Josep Maria Alsina, acusat de matar un gos a la mateixa localitat ha declarat aquest dilluns davant del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Solsona. Segons ha explicat l'advocat de l'entitat IPCENA -acusació popular-, Carles Lopez, el regidor 'ha reconegut una part dels fets però no la totalitat'. Segons l'advocat, en la seva declaració, Alsina 'ha ratificat que va disparar tres trets a l'animal però ha negat que colpegés el gos al cap amb un bastó per acabar-lo de matar'. Alsina només ha respost a les preguntes del jutge i en acabar la seva declaració ha marxat corrents per esquivar els mitjans de comunicació.

Recordem que el jutge va arxivar el cas el passat mes de juny en considerar que no quedava suficientment justificada la perpetració d'un delicte. El jutge entenia que la intenció d'Alsina era matar l'animal, però que no hi havia cap indici que permetés afirmar que pretenia maltractar-lo de forma voluntària i injustificada. Tant la fiscalia de Lleida com les organitzacions Ipcena i Futur Animal
van demanar reobrir el cas. Ara se l'acusa d'un delicte de maltractament d'animals.

Segons ha apuntat l'advocat d'Ipcena, el regidor de Torà ha reconegut una part dels fets 'però no la seva totalitat'. López ha apuntat que Alsina "ha declarat que va disparar primer dos trets a l'animal però, com que no era mort, va disparar-li un tercer tret". Tanmateix, l'advocat ha afegit que Alsina ha negat que després del tercer dispar l'animal continués udolant i 'decidís rematar-lo a cops de bastó', segons va explicar una testimoni dels fets.

López ha explicat que el jutge també citarà a declarar dos testimonis dels fets. 'Un d'ells només va sentir els trets però l'altra va veure com López colpejava l'animal amb un bastó', ha apuntat l'advocat. A més, segons López, els Agents Rurals van localitzar el bastó amb restes de sang i de pèl d'animal.

Ipcena demana imputar també l'alcaldessa


L'entitat ecologista Ipcena demana lmputar també l'alcaldessa de Torà, Mercè Valls, en la causa oberta per la mort d'un gos a trets en plena via pública a mans de l'extinent d'alcalde del municipi, Josep M. Alsina.

Ipcena considera que 'ella hi era present en el moment dels fets i no va prendre cap decisió per evitar-ho', segons ha explicat l'advocat de l'entitat ecologista, Carles López. A més, segons l'advocat, l'entitat també considera que Valls va ser qui va cridar el regidor perquè resolgués el problema del gos abandonat i, com a alcaldessa, 'ella havia d'evitar que això passés'.

Uns fets polèmics


Els fets van tenir lloc el 29 de març del 2012. Després dels intents de l'Ajuntament de Torà per trobar algú que es fes càrrec d'un gos abandonat que hi havia a la població, va ser el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) qui va capturar i lligar l'animal a un pal, però els agents d'aquest cos van marxar del lloc deixant el gos i al·legant que no se'n podien fer càrrec. L'animal estava lligat als afores del poble, prop d'una residència d'avis, un parc infantil i el camp de futbol.

Va ser llavors quan Alsina, davant de l'alcaldessa i altres testimonis, hauria disparat tres trets amb una escopeta. La mort de l'animal va crear polèmica al poble i, el mateix dia, ja hi havia pancartes penjades al carrer van voler denunciar la mort del gos. La notícia també es va estendre ràpidament per la xarxa, viladetora.net va tenir 6723 visites en només quatre dies, des del 30 de març al 3 d'abril, la majoria per participar a les enquestes i va tenir un ampli ressó en els mitjans de comunicació. També es van iniciar recollides de signatures com la del Partit Animalista que va presentar-ne més de 17.000 sol·licitant a CiU mesures disciplinàries per als implicats en l'assassinat del gos a Torà

Arran dels fets, l'alcaldessa de Torà per mitjà de CiU va anunciar la destitució d'Alsina del càrrec de tinent d'alcalde que ocupava i de les responsabilitats municipals que tenia, tot i que mantenia l'acta de regidor. El maig de 2012 la CUP de Torà va denunciar que aquesta destitució no s'havia fet efectiva i continuava tenint responsabilitats de govern a l'Ajuntament de Torà (Segarra) i continua fent-se càrrec de les àrees d'Economia i Finances i d'Aigua i Agricultura.

Alsina a la sortida de declarar del Jutjat de Solsona - Solsona
Alsina a la sortida de declarar del Jutjat de Solsona
Foto: ACN
Pancarta denunciant els fets - Torà
Pancarta denunciant els fets
Les associacions Ipcena i Futur Animal van recòrrer la sentència inicial -
Les associacions Ipcena i Futur Animal van recòrrer la sentència inicial
Pacma va presentar 17.000 signatures -
Pacma va presentar 17.000 signatures
Foto: pacma


Etiquetes: maltractament animal denúncies jutjat

Ho vols compartir?