Societat dijous, 6 de Febrer de 2014 Autor: editor

El Jutge de Solsona acorda el sobreseïment de la causa per la mort del gos de Torà


<< Tornar     

L'associació Futur Animal presentarà recurs d'apel·lació contra la decisió

l'abandonament animal un fet massa usual
l'abandonament animal un fet massa usual Foto: pacma

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Solsona ha disposat el sobreseïment del cas del gos que, presumptament, va ser abatut a trets i colpejat amb un bastó fins a la mort a Torà (Segarra). És el segon cop que el jutge dicta el sobreseïment de la causa, el primer va ser el juny de 2012 en considerar que no quedava justificada la perpetració d'un delicte. Ara, el magistrat entén que els imputats del cas el encara tinent d'alcalde de Torà, Josep Maria Alsina, i l'alcaldessa, Mercè Valls- no tenien intenció de fer patir l'animal.

Això significa que el Jutjat no considera que els fets, ocorreguts el 29 de març de 2012, siguin constitutius de delicte ja que, segons el Jutge de Solsona, no hi va haver per part del Sr. Alsina la voluntat de fer patir a l'animal de manera deliberada ni eventual.

L'associació Futur Animal ja ha anunciat que presentarà recurs d'apel·lació contra aquesta decisió judicial.

Uns fets molt contestats


Arran dels fets, es va generar un moviment generalitzat de protesta i es van denunciar. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Solsona, però, va disposar el sobreseïment provisional de les diligències obertes el mateix juny del 2012 en considerar que no quedava prou justificada la perpetració d'un delicte

El grup ecologista Ipcena va recórrer la decisió del jutge i van presentar una querella al jutjat de Solsona en què demanava la pena màxima de dos anys de presó per maltractament animal tant pel regidor Josep Maria Alsina, que va disparar un gos al mig del carrer 'i el va rematar a pals', com per l'alcaldesa de Torà (Segarra), Mercè Valls, 'per presenciar-ho i permetre-ho'. També ho va fer l'organització Futur animal aquesta, però, només es dirigia a l'actuació del tinent d'alcalde.

La fiscalia de Lleida també va presentar recurs a la decisió del jutjat de primera instància i instrucció de Solsona d'arxivar les diligències obertes contra Josep Maria Alsina en considerar que, després de la reforma penal de l'any 2010, podia considerar-se delicte, encara que no hi havia acarnissament.

El Partit Animalista (PACMA) va recollir signatures, un total de 17.562, sol·licitant a CDC (Convergència Democràtica de Catalunya), mesures disciplinàries pels dos afiliats de CDC implicats en l'afer, el tinent d’alcalde d’aquest municipi, Sr Josep Maria Alsina, i l´alcaldessa, Sra Mercè Valls.

També des de Torà online es va obrir una enquesta demanant l'opinió respecte a si es considerava justificat el maltractament animal i que, en només 3 dies, van participar-hi més de 1100 persones, la gran majoria contraris als fets exposats.

Arran dels fets, l'alcaldessa de Torà va comunicar el cessament d'Alsina com a tinent d'alcalde perquè estava directament implicat en uns fets que 'fereixen la sensibilitat i no s'ajusten a la norma' i que continuaria de regidor a l'Ajuntament però sense cap responsabilitat.

Posteriorment, la CUP de Torà constatà que Alsina continuava tenint responsabilitats de govern a l'Ajuntament de Torà, fent-se càrrec de les àrees d'Economia i Finances i d'Aigua i Agricultura.

L'associació futur animal vetlla pels animals -
L'associació futur animal vetlla pels animals
Foto: futur animal
Pancarta denunciant la mort del gos de Torà - Torà
Pancarta denunciant la mort del gos de Torà
Alsina a la sortida de declarar del Jutjat de Solsona - Solsona
Alsina a la sortida de declarar del Jutjat de Solsona
Foto: ACN


Etiquetes: maltractament animal denúncies jutjat futur animal

Ho vols compartir?