Societat dijous 29 maig 2014 Autor: Jaume Moya

El 14 de juny Verdú acollirà la segona trobada d’entitats de la Segarra Històrica


<< Tornar     

El simposi serà un nou punt de trobada de col•lectius vinculats a la Xarxa Sikarra que exposaran els seus projectes i enfortiran els seus mecanismes de comunicació i projecció conjunta

imatge del primer simposi, al maig del 2013
imatge del primer simposi, al maig del 2013 Foto: Xarxa Sikarra

Dissabte 14 de juny, el castell de Verdú serà la seu del segon simposi d’entitats de la Segarra Històrica. Acollits per l’Ajuntament del municipi i amb la Fundació Tekhnikós actuant com a amfitrió, representants d’una dotzena d’associacions i fundacions que tenen el seu àmbit d’actuació en terres segarrenques es tornaran a trobar. Després de l’èxit de la jornada de maig del 2013, celebrada a Santa Coloma de Queralt, les entitats tornaran a reunir-se per enfortir els seus lligams i reivindicar la identitat comuna.
Al llarg del matí, es preveuen comunicacions al voltant del moviment #salvemSikarra, que va aconseguir aturar el soterrament del jaciment dels Prats de Rei, o dels treballs de recuperació i dignificació de l’arqutectura rural, desenvolupats pels Amics de l’Arquitectura Popular, amb l’exemple de la restauració feta en un marge del castell de les Sitges. També el projecte “Imatges de Pedra i de Silenci” presentarà l’Atlas del patrimoni funerari de la Segarra i els responsables del Camí detallaran el traçat del trajecte al llarg dels territoris segarrencs. Per la seva banda, l’associació Cultural Baixa Segarra farà una xerrada a propòsit de les tradicions vinculades a Sant Magí, patró de la Segarra, el Grup de Recerca de les Terres de Ponent exposarà la visió gràfica de Miró Rosinach sobre la Segarra i el Centre Municipal de Cultura de Cervera presentarà els tres còmics editats sobre la història de Cervera. Les arts escèniques tindran el seu lloc a través de la projecció del treball “visions i sons del romànic”, emmarcat a Vallbona de les Monges.
La jornada clourà amb un àpat de gastronomia local i una visita cultural a la vila de Verdú, centrada en la descoberta del castell i l’església de Santa Maria. A més, la vila mostrarà el seu dinamisme cultural convidant als assistents a visitar les mostres artístiques del centre d’art Cal Talaveró i les exposicions de vídeo art de la Fundació Tekhnikós, que informarà de la seva propera iniciativa d’instal•lar un planetari a Verdú.

reunió constituent de la Xarxa Sikarra, novembre de 2012 a Verdú - Verdú
reunió constituent de la Xarxa Sikarra, novembre de 2012 a Verdú
Foto: Jaume Moya


Font: Xarxa Sikarra   + info (enllaç extern)

Etiquetes: xarxa sikarra verdú simposi Segarra Històrica Fòrum l'Espitllera Fundació Tekhnikós 14 de juny Sikarra

Lectures: 213 Darrera: 07.06.2022
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dijous 7 juliol 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator