Societat dimecres 10 octubre 2007 Autor: ACN

La planta potabilitzadora de la Segarra i l'Urgell estarà acabada la primavera del 2009


<< Tornar     

Les comarques de l'Urgell i la Segarra veuran solucionats els seus problemes de sequera quan a partir del març de l'any que ve entri en funcionament la nova planta potabilitzadora de Ratera (al municipi segarrenc de Plans de Sió). Així­ ho han confirmat tècnics de l'empresa que executa aquestes obres finançades, amb sis milions d'euros, per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'aigua amb què s'omplirà l'embassament serà inicialment procedent del canal d'Urgell, a l'espera de la finalització del canal Segarra-Garrigues, a finals de l'any que ve.

Segons l'alcalde de Cervera, Joan Valldaura, es tracta d'una obra de vital importància per a una comarca amb moltes restriccions d'aigua sotmesa als talls d'aigua del Canal d'Urgell i sense dipòsits de reserva. Per a l'alcalde de Tàrrega, Joan Amézaga, la potabilitzadora garantirà l'aigua de boca per a les necessitats de creixement urbà de la capital de l'Urgell, ja que les actuals instal·lacions havien quedat obsoletes.

El projecte contempla abastir la totalitat de poblacions de la Segarra, comarca molt afectada per les restriccions d'aigua. Concretament s'abastirà la conducció de la Vall de Sió des de Ratera, la Vall del Llobregós, amb una conducció que es dissenyarà des de Guissona i que inclou les poblacions de Biosca, Sanaüja, Ivorra i Torà, i finalment, la Vall de Cercavins, que abasteix totes les poblacions del sud de la comarca. Aquesta última conducció rebrà l'aigua des del dipòsit regulador de la Curullada, si bé aquest dipòsit servirà també per a la zona d'expansió de Cervera.
La segona conducció abastirà Tàrrega i les poblacions de la zona sud de l'Urgell fins a la Conca de Barberà. La conducció principal que sortirà de la potabilitzadora segueix des de Ratera fins al Canós, on es bifurca en direcció la Curullada i Tàrrega.

Per la seva part, l'alcalde de Plans de Sió, Adrià Marquilles, que celebra la construcció d'aquesta planta per pal·liar els efectes de la sequera del municipi, reclama que 'els primers beneficiats siguem nosaltres', com a compensació pels 'sacrificis' que alguns veïns han fet en cedir els terrenys per aixecar aquesta planta. La construcció de la potabilitzadora està finançada por l'ACA en la seva totalitat però els municipis beneficiats hauran de pagar un cànon de regulació por ús de l'aigua del canal Segarra-Garrigues.


Font: Lleida.com   + info (enllaç extern)

Etiquetes: obres planta potabilitzadora segarra

Ho vols compartir?