Societat dimarts 25 maig 2010 Autor: editor

Nou atac massiu als horts de Torà


<< Tornar     

Durant la matinada del dissabte 22 al diumenge 23 de maig han estat robades simultàniament varies piques i coms de pedra picada dels horts

Horts del pont
Horts del pont Foto: Ramon Sunyer

Segons manifestacions recollides de diversos propietaris, la matinada del dissabte 22 al diumenge 23 de maig han estat robades simultàniament varies piques i coms de pedra picada dels horts de Torà. Les caracterí­stiques de l'acció i les dimensions de les peces fan pensar que es tracta d'una operació realitzada per diverses persones i amb l'ajut de vehicle ben rodat de carrega horitzontal.

Possiblement aquests rudimentaris estris, acabin el seu periple com a jardinera, seguint la moda, integrant-se en alguna perversa €œarquitectura guiri€ per causar €œadmiració€ a les visites.

Aquest és un enèsim atac que sofreix aquesta antiga comunitat agrí­cola privada que té el seu origen en la subsistència alimentaria humana més bàsica, a través de l'aprofitament directe de la terra i amb esforç personal, el respecte i normes comunes per escrit.
A part, en els darrers anys aquest espai vital tan vulnerable i important per al poble ve sent alegrement promocionat i senyalitzat, des d'entitats públiques, com a d'usos públics turí­stics, lúdics, sense adequació ni instrucció per a visitants desconeixedors ni contraprestacio per als propietaris.

Horts - Torà
Horts
Foto: Ramon Sunyer
Vols veure més fotos?


Etiquetes: agricultura horts

Lectures: 866 Darrera: 11.08.2022

Ho vols compartir?


dissabte 13 agost 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator