Societat dijous, 16 de Novembre de 2023 Autor: editor

Cicle 'Pobresa, Dones i Cures al Món Rural. La lluita contra la pobresa des de l’Economia Social i Solidària'


<< Tornar     
cartell Cicle 'POBRESA, DONES I CURES AL MÓN RURAL. La lluita contra la pobresa des de l’Economia Social i Solidària'
cartell Cicle 'POBRESA, DONES I CURES AL MÓN RURAL. La lluita contra la pobresa des de l’Economia Social i Solidària' Foto: arada

Les jornades, organitzades per l'Arada, tindran lloc els dies 16, 17 i 18 de novembre de 2023 a Torà i Solsona.

DIJOUS 16 DE NOVEMBRE
18:30 h - Casal de la Gent Gran (Torà)
DONES, POBRESA I MÓN RURAL

La situació de la pobresa al món rural i a la Catalunya Central. A càrrec de Rosa Soler, regidora de Salut i Serveis Socials a l’ajuntament de Torà i coordinadora de la Regió Social de la Catalunya Central del Departament de Drets Socials.

Pobresa i desigualtats a Catalunya. A càrrec de Iolanda Fresnillo, investigadora en desigualtats i pobresa, membre d’Òmnium i del Comitè Organitzatiu del projecte Lliures.

Dones i pobresa: realitat i lluita des del teixit associatiu i comuniari. A càrrec de Sira Vilardell, experta en acció social i comunitària amb perspectiva de gènere, directora de la Fundació Surt, vicepresidenta d’ECAS i de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social i del Comitè Organitzatiu del projecte Lliures.

DIVENDRES 17 DE NOVEMBRE
18:30 h - Casal de Cultura (Solsona)
LLUITA CONTRA LA POBRESA DES DE L'ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA


Projecte Lliures, fons econòmic i social per la reversió de desigualtats, pobresa i exclusió a Catalunya. A càrrec de David Fernández, treballador de Coop57, membre d’Òmnium, i del Comitè Organitzatiu de Lliures.
projectelliures.cat / @projectelliures

La Fundació Surt, entitat de defensa dels econòmics, socials i culturals de les dones. A càrrec de Sira Vilardell, directora de la Fundació Surt.
surt.org / @Fundacio_Surt

Projecte Transvall, transport comunitari de Vallfogona de Ripollès, promogut per l’associcaició “La Germandat”. A càrrec d’Anna Canal, promotora del projecte i membre de la junta.

DISSABTE 18 DE NOVEMBRE
18:00 h - Casal Popular La Fura (Solsona)
DONES, CURES, I POBRESA AL MÓN RURAL

Crisi de cures, gènere i espais rurals. El cas de les llars familiars lleidatanes. A càrrec de Mercè Espunyes, investigadora especialitzada en gènere, treball de cures, envelliment i ruralitats.

Presentació del fanzín “EL DRET A LA CURA: PRIVATITZACIÓ I PRECARIETAT EN L’ESTAT DEL BENESTAR”. A càrrec de Mireia Colomer (L’Arada, sccl) amb la col·laboració del Grup de Gèneres del Solsonès, l’Associació de Dones del Solsonès, l’Associació de Dones Toraneses, el Rembombori, la Cugula i la Falguera.

Per motius organitzatius, si teniu pensat assistir-hi, contacteu a actua@larada.coop o a través dels telèfons 672 49 12 23 o 693 05 44 37.Etiquetes: jornades pobresa i dones al món rural economia social arada

Ho vols compartir?