Presó a Estaràs dissabte, 21 de Maig de 2005 Autor: Redacció

El ple de la Diputació aprova una moció contra la presó de la Segarra que divideix els socis del tripartit


<< Tornar     

La futura ubicació d'una presó a la Segarra ha dividit els socis del tripartit en el ple de la Diputació de Lleida d'aquest divendres. Esquerra Republicana (ERC) ha donat suport a la moció del Partit Popular (PP) que rebutja la imposició d'aquest equipament. Ho ha fet després d'aconseguir la modificació del text. Per contra, el PSC i Iniciativa per Catalunya (ICV) s'han abstingut, al.legant que la decisió del Govern català encara no està presa i que, al final, confien en què s'arribarà a un acord amb el territori. Convergència i Unió (CiU) ha titllat de "covarda" la seva actitud.

El portaveu del PP ha repassat els criteris del Pla Director d'Equipaments Penitenciaris per justificar que l'ubicació escollida per la Generalitat no s'hi ajusta. José Manuel Pardos creu que la zona no està preparada per acollir un penal. "í‰s clar que a la Segarra tots els serveis són extraordinaris", ha dit amb ironia afegint que "hi ha pobles en els que encara no arriba l'electricitat". La resposta de la portaveu d'Iniciativa per Catalunya no s'ha fet esperar. Tot i reconéixer que el projecte s'escapa dels condicionants del Pla Director, Mercè Rivadulla ha acusat el PP de contradir-se. Els ha retret que aprovessin la reforma del Codi Penal i ara s'oposin a la construcció d'una nova presó a Ponent. "A mi em provoca pena. Ara resulta que els senyors del PP, que volen posar tothom a les presons, diuen que no n'hi ha d'haver", ha dit Rivadulla. Qui també s'ha expressat amb contundència és la portaveu de Convergència i Unió. Glòria Pallé ha acusat el grup del PSC i d'Iniciativa de "sucursalistes". Mentre, el grup del PSC ha tillat el posicionament de Convergència i Unió de tècnica de desgast a l'acció del Govern català.

Durant el ple d'aquest divendres, la Diputació també ha aprovat una moció en què insta la Generalitat que promogui la declaració de zona catastròfica per aquells municipis o comarques que ho han demanat i que reuneixen les condicions necessàries. La moció ha estat votada en contra per ICV, ERC i PSC.

Font: Diari Segre on-line   + info (enllaç extern)

Etiquetes: presó segarra diputació lleida

Ho vols compartir?