Cultura dilluns, 12 de Març de 2012 Autor: Jaume Moya

El 7 i 8 d’abril Florejacs celebrarà la setena Fira de la Flor


<< Tornar     

Durant les dues jornades es programen exposicions i mostres d’art floral, conferències, tallers participatius, parades de venda, concursos i activitats de promoció vinculades a la temàtica floral.

Cartell 7a. fira de florejacs
Cartell 7a. fira de florejacs

Els propers 7 i 8 d’abril tindrà lloc al poble de Florejacs (municipi de Torrefeta i Florejacs, la Segarra) la setena edició de “La Dama de les Flors”. La Fira de Florejacs va néixer l’any 2006 integrat dins la temàtica medieval, però des de 2009 s’ha transformat en una mostra monogràfica dedicada al món de la flor, element temàtic identificador, estretament vinculat a la identitat del poble i al seu patrimoni històric, artístic i llegendari.

La Fira de la Flor de Florejacs és, conjuntament amb la de ceràmica de Verdú i la del sabó de Montgai, la única fires monogràfica reconeguda pel Consorci d’Artesania de Catalunya a les terres de Lleida. L’esdeveniment és un referent al calendari festiu de les Terres de ponent que serveix alhora d’exhibició, promoció i punt de trobada dels productes vinculats a la flor (jardineria, artesania, gastronomia, salut, decoració i demés derivats) i de recreació lúdica i cultural que estimula al visitant a descobrir la riquesa i els atractius de la comarca de la Segarra.

Enguany la Fira es projecta al llarg de dos dies gràcies a les ajudes rebudes per part de nombroses entitats, patrocinadors i emprenedors dels territoris circumdants i el suport de les associacions municipals i comarcals. Durant les dues jornades es programen exposicions i mostres d’art floral, conferències, tallers participatius, parades de venda, concursos i activitats de promoció d’artesans, professionals i empreses vinculades a la temàtica floral i a la producció de qualitat local. L’organització té especial atenció a les iniciatives i projectes de l’entorn proper, de manera que la Fira de Florejacs esdevé l’aparador de la cultura, el dinamisme i la producció local i de qualitat i un punt de trobada pels professionals del món de la flor en totes les seves vessants.

Entre moltes d’altres activitats, destaquen la recuperació de la cistelleria tradicional amb palla per part del mestre cisteller Carles Alcoy, els tallers de ceràmica, d’elaboració de sabons amb plantes segarrenques, de maneig de llavors o de preparació d’espècies condimentaries, a banda de les cercaviles i les exhibicions castelleres ja tradicionals o la representació nocturna de la llegenda de la Dama de les les Flors, que per aquesta edició compta amb el suport del grup de teatre cerverí Alea Teatre. A banda d’això, es rendirà homenatge al periodista de Sant Guim de Freixenet Lluís Urpí, que rebrà la flor de Florejacs, i es faran visites guiades pels castells de Florejacs i les Sitges.

Fira de Florejacs 2011 - Florejacs
Fira de Florejacs 2011
Fira de Florejacs 2011 - Florejacs
Fira de Florejacs 2011
Fira de Florejacs 2011 - Florejacs
Fira de Florejacs 2011
Vols veure més fotos?


Font: Fira de Florejacs   + info (enllaç extern)

Etiquetes: fira flor dama de les flors florejacs segarra

Ho vols compartir?