Cultura dijous, 19 de Setembre de 2019 Autor: somsegarra

Exposició 'Prop de Hollywood'. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau


<< Tornar     
cartell Exposició 'Prop de Hollywood'. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau
cartell Exposició 'Prop de Hollywood'. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau Foto: somsegarra

El Museu de Cervera presenta l'exposició Prop de Hollywood amb fotografies del germans Claudi i Frederic Gómez Grau. La podeu veure del 19 de setembre al 24 de novembre de 2019 a l'Antiga Farinera de Cervera.

Nascuts a Cervera i propietaris d’un establiment fotogràfic al seu poble, els germans Claudi i Frederic Gómez Grau van utilitzar la fotografia per apropar-se al cinema. A finals dels anys cinquanta, Hollywood va desembarcar amb superproduccions que fugien de la crisi del Sistema d’Estudis per torbar a Europa mà d’obra barata.

Les càmeres dels germans Grau, des de primera fila dels decorats espectaculars d’aquelles superproduccions que evocaven el poder romà o la Rússia revolucionària, van deixar constància d’un imperi tan enlluernador com efímer. Aquests rodatges portaven estrelles internacionals que il·luminaven un paisatge cultural més aviat tenebrós: Ava Gardner, Charlton Heston, Sophia Loren o Rita Hayworth; mites a l’abast dels fotògrafs de Cervera.

El llegat dels Gómez Grau supera les sis mil fotografies que documenten els centenars de rodatges en els quals van intervenir. L'any 2018, els seus hereus, van donar aquest llegat a la Filmoteca de Catalunya.Etiquetes: exposicions fotografia gómez grau cervera
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?