Economia dimarts 8 novembre 2011 Autor: editor

Ruta micològica a Sant Llorenç de Morunys


<< Tornar     

La ruta de 5 km compta amb fitxes explicatives sobre el tipus de bolets que es poden trobar, les seves qualitats o les diferències entre les varietats tòxiques i les bones

Cartell de la ruta micològica
Cartell de la ruta micològica

Josep Pintó, el propietari forestal de Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) que vol fer pagar les persones que entrin a la seva finca per collir bolets, ha posat en marxa una ruta micològica de cinc quilòmetres juntament amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. El recorregut compta amb fitxes explicatives sobre el tipus de bolets que es poden trobar a la finca, les seves qualitats o les diferències entre les varietats tòxiques i les bones.

El propietari de la finca, Josep Pintó, ha explicat que la seva voluntat és 'desvincular' el recorregut de la proposta de fer pagar per collir bolets. Tanmateix, ha dit que hauran d'estudiar les possibilitats de cara l'any vinent, ja que enguany 'no hi ha bolets'.

El recorregut s'ha elaborat conjuntament amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i segons ha explicat el micòleg del centre, Juan Martí­nez, s'han instal·lat quatre panells explicatius, més de 400 fletxes que marquen el recorregut, 60 fites i 11 fitxes descriptives dels bolets que s'hi poden trobar.

Martí­nez ha destacat que es tracta de la primera experiència d'aquestes caracterí­stiques que es fa a Catalunya i que l'objectiu és principalment 'donar a conèixer els diferents habitats que hi ha a la finca i els bolets que s'hi produeixen' i també 'fer pedagogia'. El micòleg ha destacat que és important que es pugui controlar la gent que visita la finca 'ja sigui de pagament o no'.

Els boscos envolten el poble - Sant Llorenç de Morunys
Els boscos envolten el poble


Etiquetes: innovació bolets turisme solsonès

Lectures: 1215 Darrera: 24.11.2021

Ho vols compartir?


dissabte 27 novembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Traductor / Translator