Economia dilluns, 2 de Juliol de 2012 Autor: editor

El grup Tornini compra Hormipresa


<< Tornar     

El grup empresarial té una facturació superior als 100 milions d'euros i és el propietari de Leds-C4, la fàbrica de làmpades de Torà

Empresa Leds-c4
Empresa Leds-c4 Foto: Jordi barrancos

L'empresari uruguaià Jorge Tornini ha comprat la unitat productiva de prefabricats de formigó de la constructora Hormipresa, en el marc del concurs de creditors de l'empresa que tramita el jutjat mercantil 3 de Barcelona. L'empresari pagarà prop de 2 milions d'euros per la marca, els equips i una de les fàbriques, situada al Pla de Santa Maria, prop de Valls. Tornini, representat pel despatx Ferran Busquet, preveu més que duplicar aquesta inversió a mitjà termini, en la hipoteca de la planta, el seu equipament i el rellançament comercial per situar les seves vendes en 20 milions d'euros.

Hormipresa va presentar concurs de creditors per a la seva liquidació el passat mes de març. La constructora, controlada per la família Bergadà, va declarar un passiu de 50 milions d'euros. La firma, que va arribar a tenir 500 treballadors, facturava 100 milions d'euros el 2007, però la crisi de la construcció residencial primer i després de l'obra pública va ensorrar les seves vendes a només 24 l'any passat. Hormipresa ha acomiadat ja a tota la seva plantilla, que era ara de 224 treballadors, als quals es donarà prioritat per ser contractats per Tornini, que, de forma gradual, preveu donar feina a uns 100 treballadors .

A finals dels 90 va adquirir junt amb Ramon Térmens la companyia Taurus i el 2009 Tornini va cedir la seva participació. El grup empresarial que lidera té una facturació superior als 100 milions d'euros. La major de les seves societats, matriu de la qual ha realitzat la compra, és Leds-C4 de Torà, un fabricant de productes d'il luminació que factura 60 milions d'euros. Al costat d'aquesta destaquen Resines Olot, fabricant de mobiliari, amb 40 milions de vendes, CV Mèdica, de material sanitari, amb 7 milions, i Villagrasa, fabricant de mobiliari urbà, amb unes vendes de 5 milions.

Tornini preveu rellançar la unitat de prefabricats de formigó d'Hormipresa i centrar especialment en la construcció de cases unifamiliars, en la qual era líder nacional per la possibilitat de construir habitatges a un preu baix i en un temps rècord de sis mesos.Etiquetes: grup tornini leds c-4 hormipresa

Ho vols compartir?