Xarxes dijous 6 octubre 2011 Autor: editor

El Suprem de EEUU no considera il.legal les descàrregues de música


<< Tornar     

Segons el tribunal en descarregar una cançó aquesta no es reprodueix i no es pot considerar una reproducció il.legal

Aplicatius com l'Emule són utilitzats per a les descàrregues

El Tribunal Suprem va rebutjar la petició feta per la Societat Americana de Compositors, Autors i Editors (ASCAP, les seves sigles en anglès) de revisar la decisió d'un tribunal d'apel·lació de Nova York. Aquesta decisió establia que una descàrrega de música no ha de suposar una compensació econòmica, ja que no equival a una reproducció pública.

Per tant, aquesta decisió podria ajudar a protegir les descàrregues de material audiovisual als Estats Units. Segons va explicar el tribunal novaiorquès i va confirmar el Suprem en no admetre l'apel·lació, en descarregar una cançó aquesta no es reprodueix.

Per tant, una descàrrega no constitueix una reproducció il.legal. La ASCAP considerava que les descàrregues són reproduccions públiques per les quals s'hauria de compensar els autors.

Segons la llei de copyright nord-americà, representar un treball significa 'recitar, interpretar, tocar, ballar o actuar', ja sigui de manera directa o 'a través d'un dispositiu o procés'.

No obstant això, el tribunal va considerar que la música, 'no és recitada, interpretada o reproduïda quan un enregistrament (electrònica o no) és simplement lliurada a un oient potencial', explica Reuters.Font: ticbeat.com Etiquetes: sentències p2p descàrregues EEUU

Ho vols compartir?


diumenge 12 juliol 2020
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Traductor / Translator