Medi ambient dimarts, 18 de Gener de 2022 Autor: somsegarra

L’ACA obre dues línies d’ajuts per a actuacions de manteniment i conservació de lleres


<< Tornar     

Amb una dotació total de 3,35 MEUR. Els municipis que es vulguin acollir als ajuts poden demanar-los entre el 18 de gener i l’1 de febrer.

L’ACA obre dues línies d’ajuts per a actuacions de manteniment i conservació de lleres
L’ACA obre dues línies d’ajuts per a actuacions de manteniment i conservació de lleres Foto: aca

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha obert la convocatòria de dues línies d’ajuts per dur a terme actuacions de manteniment i conservació de lleres en zona urbana, tant a les conques internes com a les conques compartides, amb una dotació total de 3,35 MEUR. Tot i que la competència en aquests trams és dels ajuntaments, els ajuts atorgats per l’ACA podran arribar a finançar fins el 100% de l’actuació, amb un màxim de 80.000 euros per sol·licitud i d’entre 100.000 i 120.000 euros per municipi. Els objectius són reduir el risc d’inundacions, garantir el flux d’aigua en cas d’avinguda i l’eradicació de les espècies vegetals invasores. Els municipis que es vulguin acollir als ajuts poden demanar-los entre el 18 de gener i l’1 de febrer.

Reduir el risc d’inundacions


Les actuacions previstes tenen la funció de reduir el risc d’inundacions, garantir el flux d’aigua en cas d’avinguda i l’erradicació de les espècies vegetals invasores. Les actuacions que es duran a terme consistiran en la retirada de vegetació que pugui obstaculitzar el pas de l’aigua per la seva excessiva densitat, l’erradicació de vegetació invasora, incloent-hi els treballs de replantació amb espècies autòctones, la retirada d’arbres morts o de brancatge excessiu mitjançant poda, i la redistribució i/o retirada de sediments que puguin reduir la capacitat de desguàs del llit, entre d’altres.  + info (enllaç extern)

Etiquetes: ajuts aca lleres
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dilluns, 22 de Abril de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

El Llanera
El Llanera
119 Fotos
Flora i fauna
Flora i fauna
86 Fotos