Societat divendres 21 gener 2011 Autor: editor

Els caçadors es mobilitzen contra el projecte de llei que els limita l'ús d'armes


<< Tornar     

La representació a Lleida de la Federació Catalana de Caça ha presentat en les últimes setmanes un miler d'al·legacions, secundades per altres caçadors de la proví­ncia, contra l'esborrany del projecte de Reial Decret que promou el ministeri d'Interior per limitar la possessió i la utilització d'armes de foc.

caçador amb els gossos
caçador amb els gossos

Ahir, el secretari tècnic de la representació lleidatana de la Federació, Ramon Mayench, va traslladar a la subdelegació del Govern desenes de firmes contra el text. Entre altres discrepàncies amb el text, Mayench va destacar que el projecte prohibeix una part de les armes semiautomàtiques (les limita de tres a dos trets), cosa que, a la pràctica, es tradueix en el veto a un 60% de les escopetes i rifles que els caçadors usen avui.

A més, segons Mayench, la nova reglamentació prohibeix que els majors de 14 anys i menors de 18 puguin caçar, fins i tot limitant el tipus d'arma i malgrat que estiguin acompanyats d'un adult, cosa que ara sí­ que estava permesa, i exigeix, per a l'obtenció de la llicència d'armes, que l'interessat no tingui antecedents penals ni policials. D'aquesta manera, va assegurar, 'podria passar que una simple multa de trànsit impedí­s que algú pugui obtindre una llicència'.

A més, el text en projecte limita el nombre de rifles que pugui tindre una persona amb llicència a un total de vuit, quan ara no està limitat. Per a la Federació de Caça, el projecte 'no preveu cap règim transitori que doni resposta al destí­ de tots els rifles que quedaran en una situació anòmala'. També prohibeix l'ús del calibre 23 'molt utilitzat pel seu baix cost i per a l'eliminació de depredadors'.

A Lleida hi ha 204 associacions i més de 8.000 caçadors federats.

projecte prohibeix una part de les armes semiautomàtiques -
projecte prohibeix una part de les armes semiautomàtiques


Etiquetes: projecte caça prohibició armes semiautomàtiques

Lectures: 555 Darrera: 13.05.2022

Ho vols compartir?


dimecres 10 agost 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator